«Він отримує достатньо низьку зарплатню»: Омелян про 900% надбавки у голови «Укравтодору»

11.08.2017
«Він отримує достатньо низьку зарплатню»: Омелян про 900% надбавки у голови «Укравтодору»

Тоді як тисячі українських автовласників нарікають на якість українських доріг, керівництво Укравтодору вважає, що працює дуже добре, тому потребує високої оплати праці.
 
Що й казати, якщо Міністерство інфраструктури погодило встановлення надбавки до заробітної плати в. о. голови Укравтодору Славоміра Новака за роботу у січні-лютому 2017 року в розмірі 900%!
 
Лист Мінінфраструктури до «Укравтодору», який підтверджує цей факт, оприлюднив журналіст Сергій Мальнев.
 
«Міністерство інфраструктури пого­джує встановлення в. о. голови Укравтодору за результатами роботи в січні-лютому 2017 року надбавки за інтенсивність праці у розмірі 300% посадового окладу, надбавки за виконання особливо важливої роботи у розмірі 300% посадового окладу, премії у розмірі 300% посадового окладу», — йдеться у листі.
 
Коментуючи відповідну новину на одному з телеканалів, міністр Володимир Омелян підтвердив, що у випадку з зарплатнею голови Укравтодору використовується система надбавок:
 
«Міністерство інфраструктури з початку 2015 року виступило з ініціативою ринкових зарплат для керівників найбільших держ­підприємств України. У випадку Укр­автодору, який є державною службою, у нас немає можливості встановити ринкові механізми тому ми пішли шляхом надбавок».
 
При цьому пан Омелян не кліпнувши оком додає: «Я вважаю, що Новак — абсолютно якісна людина на своїй посаді. Він отримує достатньо низьку зарплатню, якщо порівняти з тими обсягами відповідальності, які він має, і фінансуванням Укравтодору в останні роки».
 
Мовляв, ринкова зарплата — один із перших запобіжників для того, щоб люди думали про роботу, а не про ліві доходи.
 
При цьому конкретну грошову суму, яку отримує на руки «якісна людина» Новак, міністр вважає некоректним коментувати.
 
І запропонував журналістам спитати про це в самого керманича Укравтодору, який раніше працював міністром транспорту і водного господарства Польщі. 
 
На уточнювальне питання про те, чи підтверджує Омелян підвищення зар­плати Новака на 900%, міністр зазначив: «Я підтверджую те, що в нього зар­плата дійсно є вища, ніж по керівниках державних агентств, але це було політичне рішення, яке було схвалене Кабінетом Міністрів, і це була одна з його умов працевлаштування в Україні».
 
Наостанок лише зауважимо, що Україна займає 137-ме місце зі 144 в рейтингу якості доріг від The World Economic Forum.