Василь Ломаченко втретє захистив титул чемпіона світу за версією WBO

08.08.2017
Василь Ломаченко втретє захистив титул чемпіона світу за версією WBO

Після завершення кар'єри Володимиром Кличком основним ударним локомотивом українського профі-боксу тепер буде Василь Ломаченко. (Фото з сайта rbc.ua.)

Заява Володимира Кличка про завершення бійцівської кар’єри навряд чи порадувала вітчизняних шанувальників боксу, адже попри свій поважний вік, екс-чемпіон світу ще міг подарувати прихильникам не один захопливий бій, як той, що заднім числом (проти Ентоні Джошуа) отримав статус останнього.
 
Однак у 41 рік Кличко-молодший вирішив не ризикувати й повісив боксерські рукавички на цвях.
 
«У Володимира була велика кар’єра. Але він уже старий для боксу. Сьогодні у супертяжкому дивізіоні час молодих. Тож завершення кар’єри — розумне рішення», — так прокоментував останню заяву свого співвітчизника інший український боксер-професіонал Василь Ломаченко.
 
Так сталося, що його черговий бій на профі-ринзі збiгся за часом iз виходом Кличка на пенсію.
 
Відтак вітчизняним шанувальникам боксу довго сумувати через втрату найуспішнішого українського представника в елітній суперважкій категорії не довелося.
 
Щойно змінивши аматорський на професіональний статус, Ломаченко привчив вибагливу боксерську спільноту до яскравих боїв у своєму виконанні.
 
Здавалося б, напівлегка вага — не надто показове місце для нокаутів, однак для боксера на прізвисько «Хай-тек» зовсім не проблема вкласти своїх опонентів на настил рингу.
 
Після того як минулого уїк-енду в Лос-Анджелесі колумбієць Мігель Марріага після сьо­мого раунду відмовився продовжувати бій iз Ломаченком, в активі нашого Супер-Васі стало сім (із дев’яти) перемог, здобутих нокаутами.
 
Перед тим як колумбієць Марріага викинув білий прапор, Ломаченко двічі вкладав його на підлогу. Щоправда, й сам український боєць пропустив неприємний удар.
 
І нехай суперник на прізвисько «Скорпіон» завдав його головою, розсічення над лівим оком бодай найближчим часом нагадуватиме Василю про підступність візаві.
 
«Бій вийшов цікавим. Я отримав досвід. Мені потрібно працювати над захистом», — резюмував Ломаченко.
 
Утретє захистивши пояс чемпіона світу за версією WBO в другій напівлегкій вазі, український боксер спробує-таки провести бій-реванш проти Орландо Салідо, котрий завдав Лому єдиної наразі поразки на профі-ринзі.
 
Якщо ні, тоді Вася цілком і повністю зосередиться на об’єднанні всіх поясів у своєму ваговому дивізіоні. За його словами, саме заради цього він і боксує.
 
* * *
 
Залишивши ринг, Володимир Кличко не залишив без інтриги супертяжкий дивізіон.
 
На питання: кого він бачить своїм наступником на вершині боксерської еліти, екс-чемпіон світу назвав прізвище свого останнього кривдника — 27-річного британця Ентоні Джошуа, котрому належать чемпіонські пояси IBF та WBA.
 
«Моє серце спокiйне, адже я передаю факел представнику наступного покоління — Ентоні Джошуа. Удачі тобі, брате, я пишаюся тобою», — на своїй сторінці у «Твіттері» написав Кличко-молодший.
 
При цьому практично одразу з голосною заявою виступив представник промоутерської кампанії братів Кличків «К2» Олександр Усик — чемпіон світу за версією WBO у важкій вазі.
 
«Мені дуже хочеться зустрітися з Джошуа. А доволі відчутна різниця у вазі мене не надто хвилює. Що більшою виглядає шафа, то голосніше вона падає», — наголосив Усик.