Ляшко: Вплив Президента на Конституцiйний Суд — це шлях до диктатури

02.08.2017
Ляшко: Вплив Президента на Конституцiйний  Суд — це шлях до диктатури

Олег Ляшко переконаний, що влада консервує корупцію в судах і прокуратурі.

Підписаний Закон «Про Конституційний Суд» дасть можливість Президенту Порошенку узурпувати владу в Україні, наголосив Олег Ляшко. Н
 
а переконання лідера Радикальної партії, цей закон дозволить Порошенку призначити трьох «своїх» суддів і отримати повністю ручний Конституційний Суд.
 
«Дуже хочу, щоб в Україні був справедливий і незалежний Конституційний Суд. Робота цього органу надзвичайно важлива, коли йдеться про оцінку законiв, оцінку дій влади. Але я маю сумнів, що в результаті дії цього закону ми отримаємо саме такий незалежний суд», — застеріг політик.
 
За словами Ляшка, цим законом також змінюється процедура обрання Уповноваженого з прав людини.
 
Тепер, як пояснює Ляшко, замість таємного голосування бюлетенями омбудсмана обиратимуть у залі «кнопкодави». 
 
«Таким «наперсточним» способом Порошенко зробив з омбудсмана фактичного заручника парламентських договорняків», — наголосив Ляшко. Народний депутат переконаний, що такими діями Президент Порошенко будує в Україні диктатуру. Саме через це фракція Радикальної партії не голосувала за цей закон.
 
«Порошенко за прикладом Януковича хоче монополізувати вплив на все живе в Україні, щоб обратися на другий термін.
 
Він уже поширив цей вплив на бізнес, енергетику, правоохоронні структури, а тепер — i на Конституційний Суд!» — зазначив лідер РПЛ.
 
За інформацією політика, одним iз перших рішень, яке ухвалить новий склад КС, буде перенесення президентських виборів з 2019 на 2020 рік.
 
«Порошенку вигідно, щоб президентські вибори були проведені після парламентських, бо там будуть інші розклади. Це, звісно, важлива загроза, яку несе цей закон. Проте набагато важливішим є те, що цей закон не покращить життя простих людей. Вони як не могли, так і не зможуть знайти правди в судах», — зазначив Ляшко.
 
На переконання політика, найкраща судова реформа — звільнити всіх до одного суддів і прокурорів та набрати нових.
 
Саме це пропонує Радикальна партія. Натомість сьогодні влада консервує корупцію в судах і прокуратурі, роблячи їх ще більш контрольованими і залежними, наголосив Ляшко.