Дим, газ і політичні «труби»: поліція Тернополя почала розслідувати сутички під міськрадою

01.08.2017
Тернопільська поліція почала розслідування за фактами скандальних подій, які сталися під приміщенням міської ради та в її фойє перед початком останньої сесії.
 
Цього разу депутати намагалися засідати у супроводі клубів їдкого чорного диму, перцевого газу та сирени швидкої допомоги, яку викликали до одного з постраждалих обранців.
 
Диміла шашка в одній із бочок, які виставили перед мерією активісти Автомайдану та низки інших громадських організацій, протестуючи проти переведення котелень міста на торф, спалення якого, за висновками екологів, шкодитиме здоров’ю людей.
 
Також громадські активісти прийшли, аби підтримати право взяти участь у сесії трьох депутатів від «ВО «Свобода», яких раніше («УМ» про це писала) виключили з партії за принципову позицію щодо змін у Генплані міста,  що розійшлася з «лінією партії».
 
Тим часом зо два десятки чинних «свободівців» на чолі з народним депутатом Михайлом Головком вирішили провести під мерією так звану всеукраїнську акцію «Місцеві ради проти зради».
 
Заблокувавши вхід у будівлю та заручившись підтримкою приватної охоронної фірми, вони зробили все, аби не допустити на сесію небажаних осіб.
 
Під час сутички в фойє один із присутніх застосував балончик із перцевим газом.
 
За словами начальника Головного управління національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, всі порушники громадського порядку під час описаних подій будуть притягнуті до відповідальності.
 
Самі факти внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 296, частина 2 Кримінального кодексу України — «хуліганство, вчинене групою осіб», що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або її позбавлення до чотирьох.