Попереду — реальна «заруба»: «Динамо» обіграло «Янг Бойз» з рахунком 3:1

28.07.2017
Попереду — реальна «заруба»: «Динамо» обіграло «Янг Бойз» з рахунком 3:1

Лідери атак «Динамо» — Мбокані та Ярмоленко — добряче попсувалинерви «Янг Бойз» у Києві. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Минулий сезон київське «Динамо» провалило не тільки на внутрішній арені, а й на міжнародній.
 
Свої виступи в найпрестижніших клубних змаганнях кияни завершили ще на стадії групового етапу.
 
Столична команда посіла у своєму квартеті останнє, 4-те, місце і не змогла пробитися навіть до ЛЄ. 
 
Цього ж сезону «Динамо» як віце-чемпіон країни почало боротьбу за вихід до ЛЧ з 3-го кваліфікаційного раунду.
 
У суперники киянам дістався знайомий українському вболівальнику клуб зі Швейцарії — «Янг Бойз».
 
Торік — на аналогічній стадії кваліфікації ЛЧ — саме ця команда вибила донецький «Шахтар» зі змагань, відігравши в матчі-відповіді фору в два м’ячі.
 
Тож головним лейтмотивом протистояння динамівців зі швейцарським колективом стало питання про можливість повторення столичним колективом «гірняцького» шляху.
 
Утім наставник «Динамо» Олександр Хацкевич запевнив: «У нас буде своя історія з «Янг Бойз».
 
Після суботньої звитяги над «Шахтарем» кияни до матчу з швейцарським віце-чемпіоном підходили у піднесеному настрої.
 
Олександр Хацкевич вирішив, що переможний склад не змінюють, і на матч із «бджолами» виставив ту саму «одинадцятку», яка й принесла довгоочікувану перемогу над «гірниками».
 
Не зазнав у порівнянні з попереднім матчем відчутних змін і ігровий малюнок «біло-синіх», які, незалежно від класу суперника, за тренера Хацевича тепер вочевидь сповідуватимуть контратакувальний стиль.
 
Позиційна атака ніколи не була динамівською родзинкою.
 
Тож замість стартової навали на ворота опонента динамівці застосували вичікувальну тактику, як і в матчі з «Шахтарем», зробивши ставку на «гру без м’яча».
 
Завдяки пресингу підопічні Хацкевича змусили суперника помилитися на своїй половині поля й стараннями Гармаша, Мбокані та Ярмоленка вже на 15-й хвилині матчу забили швидкий гол.
 
Загалом у першому таймі «Динамо» продемонструвало 100-відсоткову реалізацію: два моменти — два забиті м’ячі.
 
Рахунок у матчі подвоїв конголезький форвард «біло-синіх», знущальним ударом п’ятою замкнувши простріл динамівського капітана.
 
Після перерви, продовжуючи гнути свою лінію, столичні футболісти ще не раз демонстрували відмінний перехід з оборони в атаку.
 
От тільки впродовж тривалого часу ніяк не могли поставити заключну крапку в своїх випадах на ворота «Янг Бойз». 
 
Загалом за кількістю створених у другому таймі голевих моментів «динамівці» мали прекрасну можливість перетворити матч-відповідь на просту формальність.
 
Утім скористатися таким шансом не змогли, «запоровши» не одну чудову нагоду.
 
А от гості скористалися чи не єдиним своїм шансом і вже в доданий арбітром час забили такий важливий гостьовий гол.
 
Практично одразу динамівці відповіли своїм результативним ходом (аби Денис Гармаш уразив швейцарські ворота, йому вистачило одного лише довгого паса від свого голкіпера Максима Коваля), утім гіркоти від необов’язкового пропущеного м’яча нейтралізувати, здається, не змогли.
 
«Добре, що ми забили в кінцівці. Але, вважаю, що рахунок 2:0 кращий, ніж — 3:1. Звісно, пропущений м’яч мене засмутив», — наголосив Хацкевич. 
 
Водночас і вболівальники, й президент «Динамо» Ігор Суркіс в один голос відзначили, що своєю грою в матчі з «Янг Бойз» «біло-сині» подарували шанувальникам футболу в першу чергу естетичне задоволення.
 
Якби ж іще реалізували всі свої моменти! А так — динамівцям не без хвилювання за підсумковий результат доведеться готуватися до матчу-відповіді, котрий, нагадаємо, відбудеться 2 серпня в Берні на штучному газоні «Стад де Сюісс».
 
«Перемогти вдома 2:0 — це реально», — каже капітан «Янг Бойз» Стівен фон Берген.
 
Минулого літа в повторній грі 3-го кваліфайн-раунду ЛЧ швейцарці з таким же рахунком здолали «Шахтар» — довели протистояння до серії після матчевих 11-метрових ударів і пройшли далі.
 
Попри схожість сценаріїв та факт того, що за рахунку 2:0 у матчі-відповіді з «біло-синіми» швейцарці без будь-яких екстратаймів та лотерей зможуть пробитися до «плей-оф» кваліфікації, у «Динамо» таки є перевага.
 
Саме невдалий торішній досвід «гірників» має стати для київських футболістів вагомим підґрунтям для успішного вояжу до Швейцарії.
 
Зрештою, остання гра динамівців на НСК «Олімпійський» засвідчила їхній   високий потенціал. Головне — серйозно поставитися до суперника.
 
Думається, пропущений на останніх хвилинах гол у Києві не дозволить Ярмоленку та К° розхолодитися в Берні, на незручному для них штучному газоні. 
 

ТАБЛО

Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Перша гра. «Динамо» — «Янг Бойз» — 3:1 (Ярмоленко, 15; Мбокані, 34; Гармаш, 90+3 — Фасснахт, 90+1).