Шантаж від міністра: Ляшко звинуватив Супрун у відмові лікувати тяжко хворих українців

25.07.2017
На низку депутатських запитів, у яких Олег Ляшко просив очільницю МОЗ допомогти у лікуванні тяжко хворим українцям, Уляна Супрун відповіла не просто відмовою, а неприхованим злорадством.
 
Причиною ненадання допомоги звичайним громадянам в.о. міністра назвала… неголосування фракції Ляшка за урядову медичну реформу.
 
«Просимо у майбутньому утриматися від направлення на розгляд МОЗ України звернень громадян, які звертаються до вас особисто з проханням фінансової допомоги, або підтримати запропоновані урядом законопроекти №№6327 та 6329, які були включені до порядку денного на поточній сесії Верховної Ради», — йдеться у листі від Міністерства охорони здоров’я за підписом Уляни Супрун.
 
Такого відвертого шантажу Олег Ляшко аж ніяк не очікував. Він виклав фото листа від Супрун у соцмережі та закликав відповідні структури відреагувати на дії в.о.міністра.
 
«Ця історія — поза межами здорового глузду й елементарної людської етики. Неймовірне самодурство і зверхність представників влади! Нічого подібного я не бачив ніколи в житті!» — зазначив Ляшко.
 
Нагадаємо, лідер РПЛ неодноразово наголошував, що запропонована урядом медреформа є антиукраїнською, адже позбавляє громадян права на безкоштовну медичну допомогу, веде до скорочення кількості медпрацівників та лікарень.
 
Саме тому його фракція не голосувала за неї. 
 
«Це є помста пані Супрун за нашу політичну позицію! Але страждають від цього самодурства найбільш нужденні українці, яким очільниця МОЗ відмовляє у медичній допомозі і лікуванні! У фашистських концтаборах робили так само!» — наголосив Ляшко.
 
Політик вимагає ретельного розслідування цієї історії та обіцяє інформувати про це громадськість.
 
«Американка Супрун не в курсі, що в США лише за таке ідуть одразу у відставку, але від судового переслідування це там не звільняє?! Тому вимагаю, щоб ця неймовірна історія була ретельно розслідувана», — зазначив лідер РПЛ.