Затриманий за корупцію директор Львівського бронетанкового заводу повернувся на роботу

21.07.2017
Як писала «УМ», 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали п’ятьох осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП «Львівський бронетанковий завод», в тому числі директора заводу і його заступника.
 
Солом’янський райсуд Києва ухвалив узяти керівника підприємства під варту з можливістю внесення застави у 2 млн. грн.
 
Натомість сам генеральний директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків заперечує звинувачення детективів у причетності до розкрадання державних грошей.
 
За офіційною інформацією НАБУ, кілька посадовців Збройних сил України, директор бронетанкового, його заступник Олег Ткаченко і керівник приватної фірми були задіяні у корупційній схемі щодо закупівлі двигунів для танка Т-72.
 
Чим завдали збитків державі на 28, 5 мільйона гривень.
 
Корупційна схема полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 купили вживані. 
 
Через чотири дні гендиректор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків був звільнений із київського СІЗО. Як пояснив: його сестра сплатила за нього заставу. Вона займається будівельним бізнесом і змогла внести гроші.
 
Однак і сам Роман Тимків, з огляду на його декларацію, — людина небідна.
 
Він підтвердив, що є власником, зокрема, і пивзаводу на Івано-Франківщині, але не міг за себе заплатити, бо перебував у слідчому ізоляторі.
 
Тож наступного дня Тимків не лише повернувся до виконання своїх обов’язків, а й по гарячих слідах скликав прес-конференцію.
 
«Наказу від Укроборонпрому про моє відсторонення від посади немає», — заявив Тимків.
 
За його словами, був лише наказ про те, що його обов’язки тимчасово виконує Олександр Гофнар, доки Тимків не повернеться із СІЗО.
 
Водночас директор бронетанкового заводу скромно визнав окремі недоліки в роботі: «Я не сказав, що на заводі немає жодного порушення.
 
Один двигун не працював, був бракований, три двигуни не відповідали сертифікації».