Гранти для людей і ляльок: митці отримають фінансову підтримку від держави

19.07.2017
Президент Петро Порошенко своїм розпорядженням призначив гранти 14 молодим діячам України у галузі театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтва, а також молодим письменникам і майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів.
 
Серед інших  60 тисяч гривень отримає художник-постановник Богдан Поліщук для реалізації проекту «Впольована пристрасть, або Підслухані пісні княжого саду» на базі Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки».
 
На проект «Світ на дотик: макет собору Святого Юра у Львові» на базі львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів — УСІ» виділять 75 тисяч гривень скульпторові Василю Одрехівському.
 
Серед грантоотримувачів —  майстриня народного мистецтва Дарина Алєксєєнко.
 
Їй  для виготовлення панно у вигляді карти України «Мистецька Україна» на базі Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» (м. Київ) дістанеться  30 тисяч гривень.
 
Таку ж суму нададуть і молодій письменниці Марині Єщенко для видання пригодницької повісті «Бібліотекарки не виходять заміж» на базі поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» (м. Луцьк).
 
Найбільший грант, у розмірі 106 тисяч 200 гривень, дістався Євгенію Новосьолову — артистові цирку, для реалізації творчого проекту «Магія майбутнього» на базі державного підприємства «Національний цирк України» (м. Київ).