У Смілі ентузіасти взялися перетворювати старі зупинки на витвори мистецтва

14.07.2017
У черкаському місті Сміла місцевий підприємець та благодійник Андрій Черничко закликав через «Фейсбук» містян власноруч розмалювати зупинку в мікрорайоні Богдана.
 
Люди відгукнулися і навели там неабияку красу.
 
«Моєю метою було просто зробити зупинку гарною. А тему ілюстрації запропонували волонтери — діти мають права на родину, освіту, мистецтво», — говорить «Україні молодій» Андрій.
 
За його словами, днями вони з донькою Валерією зробили останній штрих та дофарбували лавочку та урну для сміття.
 
А після цього всі ті, хто облаштовував зупинку, знову зустрілися, щоб зробити спільне фото біля зупинки «Я маю права» і оголосити про її офіційне відкриття.
 
Як розповідають працівники Смілянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, котрі теж брали участь у цьому проекті, всі його учасники ділилися емоціями та враженнями від зробленої доброї справи.
 
Коли Аліна Мішина, художниця та учасниця проекту, малювала ескізи, пригадують у центрі, ще було не зовсім зрозуміло, якою буде зупинка після завершення ремонту.
 
А нині з гордістю показують цю красу містянам.
 
Ілюстрацією молоді люди хотіли підкреслити важливість розуміння і знання соціальних прав для кожної людини та їх дотримання.
 
Команда активних смілян: Валерія Черничко, Ганна Жемелко, Ірина Хоменко, Владислав Діхтяренко, Анастасія Хоменко.
 
«Мені відразу сподобалася ідея розмалювати зупинку. Тож, побачивши, що ця справа буде не на словах, а на ділі, запропонувала свою допомогу. Скажу відверто: приємно було працювати з цікавими людьми», — говорить художниця Аліна Мішина.
 
«Ми з моїми дітками теж вирішили допомогти. Тож мої 12-річний Владислав, який займається малюванням у школі мистецтв, та на чотири роки молодша Настуня також брали участь у розфарбуванні зупинки», — додає Ірина Хоменко.
 
Андрій Черничко закликає усіх творити красу навколо. Це не так дорого коштує.
 
І такі добрі справи у Смілі тривають. Місцевий волонтер та підприємець Віктор Овчаренко уже виявив бажання розмалювати іншу зупинку.