Бійня у центрі Миколаєва: одна людина загинула, двоє — у лікарні

11.07.2017
Словесну перепалку, що швидко переросла у перестрілку, у південному місті організували представники вірменської діаспори.
 
Хлопці віком до 30 років приїхали з села Мішково-Погорілове Миколаївської області до своїх міських друзів, щоб отримати старий борг.
 
Однак під час зустрічі щось пішло не так, отож «гарячі» чоловіки схопилися за зброю.
 
Пізніше експерти-криміналісти знайшли більше десяти стріляних гільз, що розлетілись у радіусі кількох сотень метрів.
 
У той момент, коли на вулиці Соборній прозвучали перші постріли, там перебували понад тридцять випадкових перехожих.
 
Лише завдяки щасливому випадку ніхто зі свідків кривавих подій не постраждав.
 
«Постраждалі учасники конфлікту писати заяву про те, що трапилося, відмовилися, — поінформували у центральному відділі поліції ГУНП Миколаївської області.
 
— Проте співробітники правоохоронних органів уже порушили кримінальну справу за статтею 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть людини). Винним у загибелі людини загрожує термін позбавлення волі від семи до десяти років».
 
Загиблий чоловік помер від поранення в голову. Під час розтину тіла судмед­експерт знайшов не тільки кульові поранення, а й глибокі рани від ножа.
 
В одного з поранених пошкоджено стегно та гомілку, а другому кулі попали у верхню частину тулуба.
 
Один iз цих молодиків намагався втекти з місця події та від медичної допомоги категорично відмовлявся.
 
Проте лікарі ЛШМД Миколаєва оглянули обох затриманих поліцією учасників перестрілки. Не обійшлося без термінової операції. 
 
— Попередні висновки експертів свідчать про те, що чоловіки стріляли з нарізної зброї травматичними боєприпасами, — заявив слідчий Центрального відділу поліції ГУНП у Миколаївській області.
 
— Зачинщикам стрілянини в центрі Миколаєва також доведеться відшкодовувати збиток власникові автомобіля «Шкода Фабія», в яку потрапила одна з випадкових куль під час перестрілки.