Тернополянка заради рекорду робила масаж 18 годин поспіль

11.07.2017
Тернополянка заради рекорду робила масаж 18 годин поспіль

Оксана Петришин (праворуч) із дипломом переможця. (Фото автора.)

Цими вихідними експерти Національного реєстру рекордів України зафіксували у Тернополі аж два досягнення.
 
Але якщо одне з них — приготування в рамках фестивалю «Корол-фест» понад 3 тис. літрів юшки — було традиційним для регіону, де вже варили найбільше борщу, виготовляли найдовші ковбасу та шашлик тощо, то друге було дещо іншим. 
 
У приміщенні Тернопільського прес-клубу тернополянка Оксана Петришин встановила професійний рекорд — найтривалішого безперервного сеансу масажу.
 
Інтенсивно працюючи впродовж 18 годин, у тому числі вночі, майстер дозволила собі лише дві 15-хвилинні і одну півгодинну перерви, хоча, згiдно з угодою, укладеною з НРРУ, мала право на довший відпочинок.
 
Журналістам, які спостерігали за роботою Оксани, здавалося, що вона справді непідвладна втомі. 
 
Більше того, вже наближаючись до попередньо анонсованої тривалості рекорду, Оксана Петришин сміливо вирішила розширити його часові рамки до 20 годин.
 
На перешкоді стало лише те, що в неї раптом дуже піднявся тиск.
 
Нічого дивного, людський організм — усе-таки не машина, а масаж і в пересічних обставинах забирає дуже багато енергії в того, хто масажує.
 
Відтак медики заборонили працювати довше від запланованого на початку.
 
Але побити власний рекорд вона пообіцяла вже наступного року.
 
Як повідомила журналістам присутня під час дійства керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, раніше подібний рекорд належав киянину Олександру Мироненку — масажисту-реабілітологу Київського міського центру з фізичної культури й спорту інвалідів «Інваспорт», який працює з Паралімпійською збірноюУкраїни.
 
Його безперервний сеанс восени минулого року тривав 13 годин і 42 хвилини. Цей приклад надихнув і Оксану Петришин, яка займається різними видами масажу вже 19 років і була впевнена у своїх силах.
 
«Я дуже хотіла продемонструвати свої можливості та показати, що і в Тернополі є гідні майстри цієї справи!» — сказала вона, приймаючи вітання.