На Черкащині втретє провели фест «Холодний Яр»

11.07.2017
На Черкащині втретє провели фест «Холодний Яр»

Фестиваль у Холодному Яру — це і драйвові виступи українських гуртів. (Фото з «Фейсбука».)

На Черкащині цими вихідними відбувся Всеукраїнський інформаційно-просвітницький фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр».
 
У село Грушківка Кам’янського району з’їхалися тисячі патріотів з усіх регіонів країни, аби більше дізнатися про історію та культуру рідної України. 
 
«Ми з друзями встигли побувати на драйвових виступах українських гуртів. Із задоволенням послухали «Тартак», «Чумацький шлях», «Тінь Сонця», «Дримбу  Да Дзигу», «Залізний хрест», Go-a, «ВІЯ»,  «Новимний Кудень» та інших», — ділиться враженнями з «УМ» житель черкаського міста Сміла Сергій Поповиченко.
 
Він каже, що за три дні фестивалю, який тривав iз п’ятниці й до півночі неділі, туристи мали змогу мандрувати Холодним Яром та минуватися його мальовничими куточками, а головне — побувати на ярмарку-майстрів, спортивних майстер-класах, турнірі з армреслінгу, змаганнях iз міні-футболу, сеансу одночасної гри в шашки та турніру з шашок, майстер-класах від народних майстрів, відвідати поетичні батли, побачити показові виступи військово-патріотичниого клубу хортингу «Козак» та спортивного клубу хортингу «Галицькі Леви», почути невигадані історії про боротьбу українців за свою волю.
 
Фестиваль був безкоштовним і безалкогольним. Його організували громадські організації «Національний Альянс», «Сокіл», «Самооборона Майдану Черкащини» — за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації. 
 
На території фесту були скриньки для благодійної допомоги.
 
Організатори фестивалю обіцяють усі зібрані кошти передати учасникам АТО, зокрема, на закупівлю медикаментів та обладнання для облаштування реанімаційного автомобіля, який перебуватиме на території фесту та по завершеннi буде переданий медикам у зону проведення бойових дій.