Ляшко вимагає платити рятувальникам по 8 тисяч на місяць

07.07.2017
Ляшко вимагає платити рятувальникам по 8 тисяч на місяць

Олег Ляшко подякував рятувальникам спецзагону ДСНС у Ніжині за нелегку службу, вручив грамоти та премії.

Добитися радикального збільшення зарплат, вибити кошти на житло та оновлення спецтехніки для рятувальників пообіцяв лідер Радикальної партії Олег Ляшко на зустрічі з колективом Спеціального авіаційного загону ДСНС у Ніжині, що на Чернігівщині. 
 
Політик наголосив, що його команда добилась підвищення мінімального порогу зарплат для рятувальників до 5 тис. грн iз нинішнього року, але цього недостатньо. 
 
«Наступного тижня прийматимуть зміни до держбюджету. Ми вимагаємо, аби рятувальникам підняли зарплати вже у цьому році на тисячу гривень. Тобто, мінімальна зарплата у ДСНСівців буде 6 тис. гривень. А з нового року ми добиватимемось підвищення до 8 тис. гривень», — підкреслив Ляшко. 
 
Народний депутат пообіцяв вибити кошти з держбюджету і на житло для рятувальників, які не отримували його більше 10 років. 
 
«Це ганебна ситуація, яку ми виправимо! Добиватимусь, щоб із півтора мільярда доларів Януковича, як мінімум, 100 мільйонів гривень пішло на житло для українських рятувальників. Щоб не тільки поліцейські, прикордонники, військовослужбовці, СБУшники, а й ДСНСівці отримували нові квартири.
 
З цих 100 мільйонів ми вимагатимемо спрямувати хоча б 15 мільйонів гривень на реконструкцію житла для 48 сімей рятувальників із Ніжина. Сподіваюсь, що наступного разу, коли я приїду, ви вже житимете у нових помешканнях», — звернувся до рятувальників лідер РПЛ. 
 
Олег Ляшко переконаний, що потрібно оновлювати технічний парк ДСНС.
 
«У цьо­му році за нашою ініціативи було виділено 600 мільйонів гривень на нову пожежну техніку. Наступного року ми плануємо вибити півтора мільярда гривень, щоб оновити не тільки пожежну, а й авіаційну техніку. Хочу, щоб в Україні суттєво оновили пожежний та авіаційний парк ДСНС. Ми відбудували Ладанський завод пожтехніки. Впевнений, що вітчизняна техніка має їздити не лише в Україні, а й по всій Європі», — розповів політик.
 
Також Олег Ляшко подякував рятувальникам за їхню нелегку службу, а кращим працівникам спеціального авіаційного загону вручив грамоти та грошові премії.