Створена, щоб убивати: за три роки «ІДІЛ» здійснила 51 теракт

07.07.2017
Створена, щоб убивати: за три роки «ІДІЛ» здійснила 51 теракт

Найбiльше вiд «ІД» постраждала Францiя.

Упродовж останніх трьох років, тобто від часу створення у червні 2014 року «Ісламської держави», це терористичне угруповання здійснило загалом 51 терористичний замах у Європі та Північній Америці, повідомляє офіційна газета Ватикану L’Osservatore Romano з посиланням на останні дослідження Університету імені Джорджа Вашингтона у США та Міжнародного центру протидії тероризму (ICCT) в Гаазі. 
 
З указаних даних ви­пливає, що безпрецедентна хвиля насилля та терору впродовж цього часу захопила вісім країн, з яких найбільше постраждала Франція — 17 терористичних актів «Ісламська держава» вчинила на її території.
 
Загалом Європа стала ареною 32 замахів, тобто понад 63% від загальної кількості. 37% інших терористичних замахів було здійснено в Північній Америці. 
 
Після Франції найбільше терактів ісламісти здійснили у США — 16. На наступних місцях — Німеччина (6), Велика Британія (4), Бельгія і Канада (по 3), Данія та Швеція (по одному).
 
Внаслідок усіх цих терористичних замахів загалом загинуло 395 осіб, а 1549 отримало поранення. Ці цифри означають, що в середньому кожен замах забирав життя майже восьми осіб.
 
Найбільших втрат зазнала Франція, де від замахів ісламістів загинуло 239 осіб, на другому місці цього трагічного списку перебувають Сполучені Штати — 76 загиблих.
 
Середній вік терористів, які здійснювали замахи, становить 27,3 року. Майже третина з них була молодше 30 років, а п’ятеро нападників узагалі були неповнолітніми.