Ляшко оголосив війну «газовій мафії»

04.07.2017
Ляшко оголосив війну «газовій мафії»

Олег Ляшко у Лубнах розповів, що робить Радикальна партія для зниження житловокомунальних тарифів.

Люди обурені тим, що підприємство «Лубнигаз» під керівництвом громадянина Росії не полишає спроб повернути абонплату за газові лічильники, скасування якої добилася Радикальна партія.
 
Народний депутат запевнив протестувальників, що не дасть чинити свавілля ані місцевій газопостачальній компанії, ані іншим компаніям, підпорядкованим олігархам. 
 
«Ми змусили НКРЕКП скасувати абонплату за газові лічильники, адже в ціні на газ уже закладена вартість транспортування, експлуатації та інших витрат. Якби ми цього не добилися, то в кожній платіжці за газ було б на 200—300 гривень більше. Ці кошти пішли б не в державний бюджет, не на соціальні програми чи модернізацію газорозподільчих мереж, а у кишені власників облгазів», — наголосив Ляшко.
 
Політик також розповів, що РПЛ зупинила іншу аферу влади — із встановленням газових лічильників.
 
«Було так: ставлять газовий лічильник на весь будинок, рахують загально, ділять на всіх і кожному виставляють однаковий рахунок. Але ж одна людина менше використала газу за місяць, інша — більше. Це — несправедливо. Ми зараз добилися ухвалення закону про встановлення лічильників у кожну квартиру, щоб людина сплачувала стільки, скільки споживає газу», — пояснив політик. 
 
На думку Олега Ляшка, суттєво знизити тарифи дозволить повернення соціальної норми споживання газу та збільшення видобутку власного газу, який у рази дешевший за імпортний.
 
«Наприклад, на Полтавщині видобувається власний газ. Вартість його менше 1500 гривень за тисячу кубів. Натомість люди у Полтаві сплачують по 7000 гривень за тисячу кубів газу. Це — несправедливо і нечесно. Тому ми зараз через суд добиваємося скасування антиукраїнського рішення уряду про таку завищену ціну на газ, а також вимагаємо через суд НКРЕКП знизити тарифи», — підкреслив Ляшко. 
 
Водночас команда Радикальної партії добивається повернення газорозподільчих мереж у власність держави, якими зараз безоплатно користуються олігархи Фірташ, Льовочкін та Бойко.