У Туреччині туристів почали штрафувати за недоїдені страви

04.07.2017
Багатьом туристам, які рахують кожну копійку на відпочинку, дуже подобається система All inclusive («все включено»).
 
Особливо — шведський стіл, де можна фактично безкоштовно  відчути себе господарем життя і скуштувати таких смаколиків, які вдома навряд чи де побачиш.
 
Але дуже часто такі туристи переоцінюють свої можливості, бо очі з’їли б усе, а от шлунок починає страйкувати.
 
Для боротьби з такою нелюдською жадібністю деякі готелі запропонували штрафувати туриста, якщо він залишить у тарілці більш як половину взятих наїдків.
 
Так, у турецькому тризірковому готелі SefikBey на курорті Кемер в Анталії за це з вас можуть вирахувати 10 доларів.
 
«Велике прохання — розраховувати свої сили. Шведський стіл означає, що ви можете неодноразово підходити до столу і брати добавку», — йдеться в тексті оголошення, яке з’явилося в готелі.
 
За виконанням цього правила стежать спеціальні «наглядачі», які перевіряють, яка частина порції лишилася в тарілці.
 
Надто жадібним роблять попередження, щоб доїдали, а якщо це не допомагає — штрафують тут же. А й справді.
 
Туреччина — країна мусульманська, свиней тут немає, а викидати страви просто так, якщо у світі стільки людей недоїдають — це просто неетично.