Зі Львова нарешті почали вивозити сміття

27.06.2017
Майже 11 тисяч тонн сміття накопичилося на вулицях Львова. Близько 40% сміттєвих майданчиків міста переповнені.
 
Через «завали» побутових відходів у місті виникла загроза гострих кишкових захворювань та інших інфекцій.
 
Проте сміттєва «крига» нарешті скресла. Днями Львівська міськрада передала повноваження з вивезення побутових відходів облдержадміністрації.
 
І після довгої боротьби львів’ян із бездіяльністю депутатів iз міста таки почали вивозити сміття.
 
Більше 6 тонн відходів почали вивозити зi сміттєвих майданчиків на полігони області, зазначено у попередньо підписаному меморандумі.
 
Впродовж двох тижнів Львів планують повністю очистити. Обласна адміністрація розробила спеціальні маршрути для сміттєвозів. 
 
Куди саме вивозитимуть відходи — не уточнюють. В адміністрації бояться блокування.
 
Адже жителі області не хочуть приймати сміття зі Львова на свої полігони, а мери проти волі громад iти не збираються. 
 
За словами віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку Геннадія Зубкова, Міністерство охорони здоров’я щоденно моніторитиме санітарно-епідеміологічну ситуацію, аби попередити можливість поширення інфекційних захворювань у Львові.
 
До слова, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка попросив мера Львова Андрія Садового передати ОДА функції щодо вивезення сміття на два роки.
 
Оскільки, за словами Садового, в області приймати львівське сміття йому відмовили.
 
«Якби не було системної блокади впродовж останнього року, ми б нормально попрацювали. Усі приватні полігони, які працювали зі Львовом, відмовили нам, тому що було вилучення документів, кримінальні справи. Я очікував, що ми сьогодні отримаємо чітку логістику, куди це сміття можна вивозити. Я такої відповіді не почув», — заявив міський очільник.