Художник iз Португалії подарував Черкасам перший у місті мурал

27.06.2017
Художник iз Португалії подарував Черкасам перший у місті мурал

Ластівки свободи португальського художника у Черкасах. (Фото зі сторінки художника Pantоnio у «Фейсбуці».)

Нещодавно у Черкасах урочисто відкрили перший у місті мурал.
 
На його відкриття прибули навіть представники посоль­ства Португалії в Україні.
 
Адже роботу виконав художник  з цієї  чудової країни.
 
«Скажу відверто, відвідуючи інші міста України, не раз шкодував про те, що в нас немає жодного муралу. Так от — тепер уже є, він прикрашає  фасад школи №15», — говорить «УМ» черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.
 
За його словами, перший у Черкасах мурал — творіння рук саме португальського митця Антоніо Корреа, більш відомого як Pantоnio, який, до речі, є автором і найбільшого в Європі мурала — зображення на 66-метровій стіні гігантської смерч-риби.
 
А в Черкасах Антоніо працював над малюнком, на якому зобразив ластівок, у рамках соціального фестивалю Mural Social Club: Back to School, що діє за підтримки міжнародної організації UNICEF.
 
За умовами цього фестивалю, відомі митці при­їжджають до України, щоб реалізувати свій творчий потенціал. 
 
«Приємно, що для цього було обрано не столицю, а саме наше місто. Зізнаюся, ми довго вагалися, який саме малюнок має прикрашати фасад школи, чи то герб, чи символ школи. Зрештою, вирішили довірити справу професійному митцеві. І не помилилися», — зазначає Анатолій Бондаренко. 
 
Малюнок із ластівками, пояснює міський голова Черкас,  має прості прямі лінії, ніби він намальований дітьми. Водночас має і глибокий символ свободи. 
 
«Радий, що спільно з португальськими друзями нашого міста нам вдалося осучаснити звичайну черкаську школу та відійти від сірості й банальності.
 
На черзі — фасади деяких будинків і, цілком можливо, нашої мерії», — підсумовує пан Анатолій, називаючи роботу португальського митця окрасою Черкас.