Німеччина і Португалія без проблем вийшли у півфінал Кубка Конфедерацій

27.06.2017
Німеччина і Португалія без проблем вийшли у півфінал Кубка Конфедерацій

Чинні чемпіони світу тестують на Кубку Конфедерацій у Росії найближчий резерв. (Фото з сайта www.dfb.de.)

«Генеральна репетиція» ЧС-2018 стрімко рухається до фінішу — командам залишилось провести матчі 1/2 фіналу та поєдинки за «бронзу» і «золото».
 
До медальних баталій, як і передбачалось, дійшли всі рейтинг-фаворити турніру — Португалія та Мексика з квартету А і переможці групи В — Німеччина та Чилі.
 
Боротьбу на першому етапі змагань чинним чемпіонам Європи — португальцям — змогла нав’язати лише найсильніша команда Північної Америки — Мексика: переможці Кубка КОНКАКАФ — єдині, хто за три матчі зумів уразити ворота футболістів Фернанду Сантуша.
 
Намагалися протистояти грандам і дебютанти Кубка — росіяни, але після перемоги над Новою Зеландією та мінімальної поразки від Роналду і К° підопічним Черчесова необхідна була звитяга над мексиканцями.
 
Утім, не змогли «червоні» втримати навіть нічию — жахливий ляп голкіпера Ігоря Акінфєєва перекреслив усі надії господарів на півфінал.
 
А у квартеті В інтриги перед останнім туром майже не було — долю першого місця вирішив двобій між чемпіонами світу — німцями — та чилійцями, найкращою збірною Південної Америки.
 
Навіть маючи, за словами експертів, найсильніший склад на турнірі (на чолі з футболістами світового класу Санчесом та Відалем), підопічні Хуана Антоніо Піцці не змогли обіграти «Бундестім», яка перед ЧС-2018 вирішила перевірити найближчий резерв.
 
Хоча тренер німецької команди Йоахім Льов перед вирішальними матчами групового раунду і говорив, що «його хлопцям усе одно, з ким грати у півфіналі», у таборі чинних володарів Кубка світу, схоже, залишились задоволеними суперником по 1/2 фіналу — Мексикою.
 
А іншому гранду — Португалії — протистоятимуть чилійці. Явного фаворита у цій зустрічі немає, але букмекери прогнозують «європейський фінал».
 
Зазначимо, що матчі 1/2 фіналу пройдуть 28 та 29 червня, а поєдинки за «золото» і «бронзу» — 2 липня.
 
За підсумками швидко­плинного «плей-оф» визначиться й доля індивідуальних призів: найкращого футболіста, найкращого бомбардира та найкращого голкіпера турніру.
 
На титул MVP Кубка претендують лідери команд-учасників півфіналу — португалець Роналду, чилійці Відаль і Санчес та капітан німецької збірної Дракслер.
 
У бомбардирській гонці на перемогу можуть розраховувати як мінімум три футболісти — усе той же Роналду та нападники «Бундестім» Штіндль і Вернер (в усіх — по два голи).
 
Представник Португалії може виграти і «воротарську» нагороду: голкіпер «європейських бразильців» Руї Патрісіу пропустив лише два м’ячі.
 
Попри побоювання ФІФА щодо готовності стадіонів до Кубка Конфедерацій, Росія таки зуміла вчасно здати в експлуатацію чотири арени.
 
Нові стадіони поки не викликають критики, а от стан газону, схоже, влаштовує не всіх: після матчу з Новою Зеландією наставник португальців Фернанду Сантуш пожалівся на якість поля «Зеніт-Арени».
 
«Стадіон у Петербурзі прекрасний, але шкода, що є проблеми з полем. Сподіваюсь, наступного тижня цих недоліків не буде, адже технічній команді дуже важливо грати на гарному газоні. Думаю, працівники «Зеніта» та організатори більше всіх зацікавлені в якісному полі», — заявив тренер чемпіонів Європи. 
 

ТАБЛО

Кубок Конфедерацій-2017. Груповий етап. 
 
Група А. 2-й тур. Росія — Португалія — 0:1 (Роналду, 8), Мексика — Нова Зеландія — 2:1 (Рауль Хіменес, 54; Перальта, 72 — Вуд, 42). 3-й тур. Мексика — Росія — 2:1 (Араухо, 30; Лосано, 52 — Самєдов, 25), Нова Зеландія — Португалія — 0:4 (Роналду, 33 (пен.); Бернарду Сілва, 37; Андре Сілва, 80; Нані, 90+1).
Підсумкове турнірне становище: Португалія, Мексика — 7, Росія — 3, Нова Зеландія — 0.
 
Група В. 1-й тур. Австралія — Німеччина — 2:3 (Рогіч, 41; Юріч, 56 — Штіндль, 5; Дракслер, 44 (пен.); Горецка, 48). 2-й тур. Камерун — Австралія — 1:1 (Замбо-Ангісса, 45 — Мілліген, 60 (пен.)), Німеччина — Чилі — 1:1 (Штіндль, 41 — Санчес, 6). 3-й тур. Німеччина — Камерун — 3:1 (Демірбай, 48; Вернер, 66, 81 — Абубакар, 78), Чилі — Австралія — 1:1 (М. Родрігес, 68 — Троїзі, 42).
 
Підсумкове турнірне становище: Німеччина — 7, Чилі — 5, Австралія — 2, Камерун — 1.
 
Пари 1/2 фіналу: Португалія — Чилі, Німеччина — Мексика.