Як ніколи раніше: під час холодів українці сплатили за комуналку 103%

21.06.2017
Такого практично ніколи ще не було: в ході цього опалювального періоду розрахунки населення становили 103%, похвалив українців віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, звітуючи під час селекторної наради в Кабінеті Міністрів, яку було присвячено підготовці до проходження опалювального періоду 2017-2018 років.
 
Він зазначив, що, починаючи з 2006 року, розрахунки населення за комунальні послуги коливалися на рівні 92—97%, та наразі громадяни «виправилися», адже платять вчасно та дотримуються фінансової дисципліни.
 
«Також за опалення в 2017 році населення сплатило на 6,6 млрд. гривень більше у порівнянні з минулим роком. Громадяни виконують усі свої зобов’язання не тільки зі сплати поточних рахунків, а й боргів за минулий період», — зазначив Геннадій Зубко.
 
Не оминув чиновник і якість обслуговування комунальниками населення, нагадавши, що зараз місцеві бюджети зросли з 35% до 50%:
 
«На сьогоднішній день є невідповідність між зростанням місцевих бюджетів і видатків на житлово-комунальне господарство. Тому ще раз наголошую: населення, яке вчасно розраховується за спожиту енергію, має отримувати якісні послуги».
 
Цікаво, наскільки дорогим співвітчизникам вистачить ентузіазму щодо фінансової дисципліни й «перевиконання плану», коли вони отримають платіжки вже після 1 липня і змушені будуть платити за комунпослуги, за різними «прогнозами», у 1,5—3 рази більше?