Ляшко: Мораторій на вивіз лісу — це робочі місця для українців

14.06.2017
Ляшко: Мораторій на вивіз лісу — це робочі місця для українців

Олег Ляшко побував на виробничому майданчику підприємства Ferplast у Житомирі, яке спеціалізується на виготовленні зоопродукції, в тому числі з деревини.

Команда Радикальної партії не дозволить скасувати мораторій на вивезення з України необробленої деревини.
 
Про це заявив лідер РПЛ Олег Ляшко, перебуваючи на виробничому майданчику міжнародної компанії Ferplast у Житомирі.
 
Підприємство спеціалізується на виготовленні зоопродукції — нашийників, кормів, іграшок, а також збирає дерев’яні будиночки для тварин.
 
Деревину закуповує тільки з сертифікатом про відновлення лісу. 
 
«Ваше підприємство — це приклад того, чому не можна скасовувати мораторій на вивезення лісу-кругляку. Завдяки його дії у вас є сировина для виготовлення продукції, а в півтисячі людей — робота і зарплата. А коли в необробленому вигляді ліс забирають за кордон, то вони там створюють робочі місця, а тут, на Житомирщині, де 80% лісів, люди сидять без роботи. Хочуть наш ліс — нехай створюють робочі місця, ставлять нове обладнання, завозять сировину і виготовляють готову продукцію в Україні, як це роблять на цьому житомирському підприємстві», — наголосив Ляшко.
 
Політик переконаний, що від скасування мораторію на експорт лісу Україна втратить довіру інвесторів. 
 
«Уряд зараз хоче скасувати мораторій на вивезення лісу-кругляку, бо Єврокомісія поставила таку умову за надання 600 млн. євро кредиту. Вивезення необробленої деревини за кордон — це означає не тільки вкрасти в українців робочі місця, а й втратити іноземних інвесторів. Вони вклали свої гроші, завезли нове обладнання, а завтра їм кажуть, що змінюються правила гри. Це нечесно як по відношенню до інвесторів, так і до українців», — зазначив народний депутат. 
 
Олег Ляшко зізнався, що сам дуже любить тварин, тому підприємства, які виготовляють зоопродукцію, викликають у нього глибоку повагу. 
 
«За ставленням до братів наших менших вимірюється рівень цивілізованості суспільства. Я і сам маю шiсть собак, тому даю вам обіцянку, що вони ходитимуть у ваших нашийниках!» — пообіцяв Ляшко.