Скандальний недобудований готель у Львові викупить міська рада

14.06.2017
Депутати Львівської міської ради погодили купівлю недобудованого готелю на вул. Федорова, 23 і 28.
 
За таке рішення під час сесії ЛМР минулого тижня проголосував 41 депутат.
 
Ціна об’єкта продажу — 40 млн. 500 тис. грн. 00 коп.
 
Викупити недобудований готель на Федорова міська рада має до кінця місяця.
 
«Ми пропонуємо договір купівлі-продажу 100% частки ТОВ «Львівські традиції» та ви­значаємо ЛКП «Агенція ресурсів міської ради» покупцем корпоративних прав. По суті, йдеться про придбання об’єкта незавершеного будівництва, який розташований на вул. Федорова. Тобто у підсумку територіальна громада стане власником цього об’єкта», — пояснила керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.
 
У пояснювальній записці до ухвали, яку депутати ЛМР прийняли під час сесії 8 червня, вказано, що купівля недобудованого готелю передбачена мировою угодою між мерією Львова та «Українськими інвестиційними системами».
 
Сама мирова угода укладена ще у жовтні 2016 року. Заплатити 40,5 млн. грн. за готель мерія Львова має до 30 червня.
 
Кошти перерахують інвестиційній компанії «Заграва», 48% якої володіють «Українські інвестиційні системи».
 
Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Українські інвестиційні системи» є Олег Гуменюк, колишній депутат Верховної Ради (2002—2012 рр.) та його мати Ганна Гуменюк, у минулому лікарка-бактеріолог Хмельницької обласної СЕС.
 
Готель за цією адресою планували збудувати до Євро-2012, а суперечка навколо місця триває вже близько 10 років, відколи у 2007 році ТОВ «Українські інвестиційні системи» за 19 млн. грн. купило на аукціоні право оренди ділянки.
 
Майже одразу після цього низка єврейських організацій заявила про свої права на цю ділянку, намагаючись оскаржити в судах ухвалу ЛМР про продаж ділянки.