На Дніпропетровщині запустили другу чергу високотехнологічної молочної ферми

09.06.2017
У Дніпропетровській області відкрито другу чергу Демонстраційної ферми СП «Молочарське», спроектованої канадськими інженерами.
 
Місцевий приклад високотехнологічного молочного виробництва — вдалий досвід міжнародної підтримки сільгоспкооперації в Україні. Вона дозволяє малим агровиробникам зміцнювати свої позиції та виходити на організований ринок. 
 
Відкриття ферми відбулося завдяки проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні».
 
Одночасно  з нею відкрили ще й «Перший кооперативний елеватор» у рамках проекту «Розвиток зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів в Україні».
 
Звісно, переконатися в дієвості і практичності міжнародних проектів з’їхалися й депутати, представники центральних і місцевих органів влади, посольства Канади в Україні, українських і міжнародних організацій та партнери проектів.
 
Учасники події разом із членами українських і закордонних молочних кооперативів отримали можливість оглянути демонстраційну ферму із єдиним в Україні чистокровним поголів’ям породи «Джерсі», завезеним із Данії.
 
Початок роботи першого в Україні кооперативного зернового елеватора також приурочили цій події.
 
Ця демонстраційна ферма на Дніпропетровщині вже стала базою проведення тренінгів для членів кооперативів — малих та середніх виробників молока з усіх питань молочного виробництва.
 
«Молочарське» заснувало в 2012 році Об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар», за фінансової підтримки уряду Канади, Данон екосистем фонду, Компанії «Данон» в Україні та Heifer International, у співпраці з Канадською неурядовою організацією SOCODEVI, МБФ «Добробут громад» та ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба».
 
Демонстраційна ферма СП «Молочарське» — сільськогосподарське підприємство з виробництва високоякісного молока, а також єдиний у своєму роді навчальний центр для молочних фермерів в Україні.