Путін особисто курирує справу Романа Сущенка — Фейгин

01.06.2017
Адвокат Марк Фейгін переконаний, що справа про затриманого в Москві під час приватної поїздки, ще у вересні 2016 року,  кореспондента Укрінформу Романа Сущенка  перебуває на персональному  контролі у президента Росії Володимира Путіна.  
 
«У справі Сущенка ситуація зараз у чомусь така ж, як колись була у справі Савченко. Зараз Кремль говорить: «Не знаємо, не обговорювали». Насправді ж це показник їхньої рефлексії, хворобливого ставлення до даної теми. При цьому в мене немає сумнівів, що Путін не тільки знає про справу Сущенка, а й сам якоюсь мірою займається нею», — каже Марк Фейгін, який захищає інтереси незаконно затриманого журналіста.
 
Нагадаємо, у жовтні минулого року затриманому журналісту висунули звинувачення у шпигунстві: у ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.
 
Тож не дивно, що в лютому 2017-го Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня.
 
А вже 26 квітня суд постановив продовжити арешт Сущенку ще на два місяці, до 30 червня.
 
У березні Роман,  уперше після бiльш нiж піврічного перебування за ґратами, побачився з дружиною і лише цими днями зміг телефоном поговорити з батьком.