Вбивство черкаського журналіста: підозрюваного ледь не відпустили під домашній арешт

01.06.2017
У Черкаському апеляційному суді у вівторок розглядали справу Вадима Мельника, підозрюваного в організації вбивства в Корсунь-Шевченківському 58-річного журналіста Василя Сергієнка, відомого своїми критичними публікаціями.
 
Нагадаємо, що у квітні 2014 року серед білого дня невідомі викрали журналіста з подвір’я його матері, за якою пан Василь приїхав доглядати із Запоріжжя.
 
Згодом тіло закатованого чоловіка знайшли закопаним у Виграївському лісі. 
 
 У травні цього року Придніпровський суд Черкас прийняв рішення про два місяці тримання Вадима Мельника під вартою без внесення застави.
 
А після подачі апеляції за справу про викрадення людини та умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, узявся вже апеляційний суд.
 
Черкаські активісти пильнували ситуацію.
 
І коли судді оголосили, що замість тримання підозрюваного під вартою йому одягають електронний браслет і відпускають під нічний домашній арешт, обуренню присутніх у залі не було меж. 
 
Друзі загиблого журналіста та черкаські й корсунські активісти просто не випустили з зали суддів і заблокували підозрюваного у клітці, вимагаючи зміни йому запобіжного заходу.
 
Протистояння тривало кілька годин поспіль.
 
І громадськість дочекалася, коли до суду прийшли слідчі та зачитали Вадиму Мельнику нову підозру щодо організації ним злочинного угруповання. 
 
Підозрюваного заарештували на 72 години.
 
Наступне засідання суду, зважаючи на такий поворот справи, має обрати йому нову міру запобіжного заходу.