Лободі в Одесі довелось рятуватись втечею від натовпу розлючених патріотів

30.05.2017
Лободі в Одесі довелось рятуватись втечею від натовпу розлючених патріотів

Активісти вимагають від співачки чіткої громадської позиції. (Фото з сайта rbc.ua.)

Радикально налаштовані активісти громадських організацій вимагали перед початком концерту позбавити Світлану Лободу громадянства України та притягнути до відповідальності за співпрацю з Росією у період військових дій на Донбасі.
 
Перелякані організатори концерту в Одесі були змушені поспіхом скасувати його та ретируватися з міста по Чорному морю на катері.
 
Стихійний мітинг спалахнув у курортному районі Одеси Аркадія, біля елітного нічного клубу «Ібіца», де планувала свій виступ Лобода.
 
Поліцейські зафіксували кілька повідомлень про мінування концертного залу, а також склали адміністративний протокол про масові заворушення iз застосуванням димових шашок i петард.
 
Протестувальників довелося втихомирювати за допомогою кийків та сльозогінного газу.
 
«Лобода регулярно виступає в Росії, відмовляється визнавати факт російської агресії в Україні та підтримує російських артистів, яким заборонили в’їзд до нашої країни через виступи на окупованих територіях, — заявив один з ініціаторів стихійної акції протесту, представник організації «Правий сектор» Сергій Стерненко.
 
— Крім того, вона зверталася до телеглядачів в ефірі одного з популярних у Росії ток-шоу та висловила відверту підтримку бойовикам, які воюють проти України».
 
Зазначимо, що ніяких заборон на проведення культурно-масових заходів від місцевої влади Одеси не було.
 
Ще до початку концерту на майданчику біля клубу зібралося кілька тисяч людей, багато хто з них прийшов разом із дітьми.
 
За кілька днів до концерту Світлани Лободи радник начальника одеських «надзвичайників» Руслан Форостяк звернувся через соціальні мережі до шанувальників співачки з проханням не влаштовувати провокацій.
 
«Плани окремих радикальних груп пікетувати концерт суперечать закону України, — апелював Руслан Форостяк  уже до іншої сторони.
 
— Світлана Лобода є нашим співвітчизником, отже, ніхто не має права фізично блокувати її концертну діяльність та обмежувати її права в нашій демократичній країні».
 
Незважаючи на досить агресивні дії з боку радикально налаш­тованої молоді, ніхто з хуліганів не був притягнутий «силовиками» до відповідальності. Представники правоохоронних органів Одеси склали тільки один протокол за статтею «Дрібне хуліганство».
 
Через повідомлення про замінування зали концерт Світлани Лободи в Одесі скасували.