«Самодержиця» Києво-Святошинського району кинула виклик судовій системі й навіть Президенту

30.05.2017
«Самодержиця» Києво-Святошинського району кинула виклик судовій системі й навіть Президенту

Заколот районного масштабу.

«Президент» Києво-Святошинського району Київської області (в миру — голова РДА) Мирослава Смірнова своїм свавіллям не тільки поставила під загрозу імідж Петра Порошенка, а й фактично працює на його поразку на майбутніх виборах.

Адже саме вона створила прецедент державного перевороту районного масштабу.

«Рукоположення» від заколотників

Нагадаємо: у номері від 18 травня «УМ» оприлюднила інтерв’ю народного депутата чотирьох скликань, голови Партії захисників Вітчизни Юрія Кармазіна «Вся влада... гадам?» щодо державного перевороту районного масштабу в Києво-Святошинському районі.
 
Там у результаті неправомірних дій, які «кришувала» все та ж голова РДА Смірнова, посаду голови районної ради захопив такий собі пан Гедульянов.
 
А 26 травня Святошинський суд м. Києва розставив у цій справі всі крапки над «і»: поновив на посаді голови районної ради Олександра Тигова, людину порядну, принципову, яка раніше чесно вела бізнес і в жодних владних структурах участі не брала.
 
Його й «зіпхнули» у незаконний спосіб минулої осені, аби не заважав корупційним схемам «президента» району Смірнової.
 
І ось — праведне слово сказав суд. Причому в ухвалі сказано, що його поновлено на посаді «негайно».
 
І що ж? Ніхто й не збирався в нашій державі виконувати рішення суду.
 
І це — безпрецедентний випадок як для України, так і для Європи, куди так активно спрямовує нас адміністрація Президента.
 
При цьому представниця Президента, тобто голова РДА Києво-Святошинського району, нібито колишня працівниця спецслужб, пані Смірнова продемонструвала повний правовий нігілізм.
 
Адже цього ж дня, коли стало відомо про ухвалу суду щодо поновлення на посаді голови райради Олександра Тигова, вона провела так звану позачергову сесію Києво-Святошинської ради і ... переобрала на посаді того самого одіозного пана Гедульянова...
 
Виконання рішення суду — обов’язкове для всіх, чи є ви Президентом, чи міністром... А голова РДА Смірнова вирішила, що вона — «пуп землі», вона — понад законом!
 
А подробиці такі. Коли інформація про рішення Святошинського суду про те, що Тигов поновлений на посаді голови районної ради була оприлюднена у п’ятницю, угруповання, яке скидало його з посади у вересні 2016-го, заворушилось: у телефонному режимі почали скликати позачергову, 21-шу, сесію сьо­мого скликання на 20.00.
 
Причому запрошували тільки «своїх» 26 депутатів, а решта депутатів районної ради (всього їх 42) навіть не знали про це.
 
Заколотники (а суд фактично визнав, що Олександра Тигова 27 вересня 2016 року з посади голови райради зняли заколотники) зібралися на позачергову сесію нібито через те, що треба було невідкладно розв’язати проблему «утилізації, видалення, знешкодження і захоронення побутових відходів» у селі Тарасівка.
 
Це така офіційна версія їхнього поквапливого зібрання.
 
А вже далі хитромудрі консультанти нелегітимної районної влади порадили поставити питання про звільнення самозваного голови Гедульянова з посади і питання про обрання цього ж Гедульянова на цю ж посаду.
 
Аби не виконувати рішення суду.
 
Таким чином інтригани «президента району» Смірнової думали обійти закон.
 
А закон чітко передбачає: ніхто не може ігнорувати виконання судового рішення.
 
Навіть Верховна Рада України, навіть Президент.
 
Тут же «смірновці» вирішили обхитрити всіх і вся, мовляв, рішення суду стосується 27 вересня 2016 року, а ми ось сьогодні звільнили Гедульянова і... обрали знову.
 
Щодо порядку проведення сесій райради — окреме питання.
 
Позачергові сесії також скликаються і проводяться в рамках законодавства, а не за «понятіями» Смірнової, яка на весь світ компрометує Порошенка.
 
Оголосивши надзвичайну сесію райради нібито через гостре питання утилізації відходів, вона фактично почала політичний проект «утилізації Порошенка».
 
Невже й тепер він цього не дотумкає?
 
До речі, навіть воєнний стан не може бути оголошений упродовж чотирьох годин.
 
А тут після оприлюднення ухвали суду про поновлення на посаді голови райради Олександра Тигова, захопленої злочинним шляхом Гедульяновим (ця особа на очах у всього залу демонстративно тримала під ручку голову РДА Смірнову, як президент США — свою дружину)  у п’ятницю відразу скликають позачергову сесію райради...
 
Закон, до речі, вимагає проходження всіх питань, які виносяться на сесію райради, через відповідні комісії за 25 днів до дня проведення сесії, а за 20 днів голова ради має забезпечити оприлюднення цих питань у ЗМІ та громадське обговорення.
 
Звісно, що зневажники закону цим не переймалися.
 
Більше того, до залу засідань були доставлені ті ж самі «тітушки» (близько двадцяти молодиків спортивної статури з нестриженими борідками а-ля цапок), котрі забезпечували рейдерське захоплення райради 27 вересня 2016 року.
 
А громадські активісти, у тому числі члени громадської ради при РДА, взагалі не були допущені до «таїнства рукоположення».
 
Хай вибачають святі отці за запозичений термін, але в ніч на 27 травня в РДА відбувалося саме «рукоположення» — голова райдержадміністрації Смірнова обирала в своєму кабінеті потрібного їй голову райради, порушуючи при цьому всі відповідні закони і присягу держслужбовця (до речі).
 
Питання до Президента: режим Януковича із «тітушками» минув, чи нинішня влада — під прикриттям усе тих же «тітушок»?

26 «бакинських комісарів»

Вернімося ж до початку комедії: близько 20.30 так званий голова райради Гедульянов оголосив відкриття так званої сесії.
 
Навіть усі 26 змовників-депутатів укупі з пані Смірновою встали і підмугикували слова Гімну України...
 
Але коли дійшло до формування порядку денного, поновлений судом на посаді голови райради Олександр Тигов спробував унести питання про оголошення рішення Святошинського суду.
 
Закон гарантував саме йому керувати процесом — якщо скликання цієї нічної сесії відбулося згідно з регламентом, він міг оголосити її відкриття, затвердити порядок денний чи закрити сесію.
 
Але Гедульянов нічтоже сумняшеся виголосив тираду, буцім суди в нас продажні і для нього ця ухвала суду нічого не значить.
 
Олександр Тигов почав закликати депутатів, аби вони не втрачали совісті і не чинили беззаконня, а Гедульянов з мікрофона продовжував посипати образами і суд, і Тигова (пані Смірнова при цьому сиділа поруч із ним у президії і мило всміхалася), і тоді не витримали нерви в активістів.
 
Зчинилася бійка. Слова поновленому на посаді голови райради Тигову так і не надали.
 
«Президент» району Смирнова ніби цього й чекала: тримаючись усе за ту ж ручку самопроголошеного Гедульянова, оголосила, що вона забирає всіх депутатів до свого кабінету для... проведення сесії.
 
І всі 26 «бакинських комісарів» (а в їхньому числі були і члени «Свободи», і «Батьківщини») дружно побігли на другий поверх.
 
Звісно, що це — ніяка не сесія, це можна назвати хіба що зібранням депутатів. Але ж усі побігли... у той кабінет «самодержиці» Мирослави.
 
Дива дивні! Хіба можливо, щоб Порошенко зібрав у своєму кабінеті «своїх» депутатів Верховної Ради і голосував там якісь рішення?
 
Чому ж подібне стало можливим у Києво-Святошинській РДА? Бо пані Смірнова вже перейшла всі межі в своєму самоуправстві та ще й видає, ніби її підтримують в адміністрації Президента.
 
Чи це й насправді так?
 
До речі, сценарій цього політшоу, либонь, був заздалегідь спланований.
 
Адже відразу, тільки вона забрала 26 слухняних депутатів, на дверях приймальні з’явилися все ті ж бородаті «тітушки», які не пускали до кабінету навіть Тигова (а він і нині — депутат райради), помічників народних депутатів України, членів громадської ради РДА...
 
Працівники поліції, викликані на подію активістами, стояли і... оберігали «тітушок» від громадськості.
 
Чи не тому, що Смірнова справді почувається «президентом району»?
 
І все це зафільмували знімальні групи телеканалів «ZiK», «112», «Боярка-24», газети «Нова громада», яких усупереч чинному законодавству також не допустили до кабінету Смірнової, де відбувався антиукраїнський, антидержавний шабаш.
 
До слова, я особисто, представившись і показавши посвідчення журналіста, спитав пані Смірнову, коли вона втікала із залу засідань до свого кабінету:
 
«Що відбувається? Чи звітуєте ви перед собою, що підставляєте Президента Порошенка?».
 
Але вона тільки єхидно всміхнулась замість відповіді, а двометровий гевал відразу відтіснив «від тіла».
 
І тут ще запитання: невже держава фінансує ще й охоронців голови РДА, чи це — особисті «дебіли»? Але ми, громадяни, за таке не голосували.
 
Просто якась організована державна злочинна група діє , «спалюючи» рейтинг Президента.
 
Чим не різновид гібридної війни проти нашої держави?

Від криміналу не втечете!

Сам факт проведення сесії райради (навіть так званої сесії) у кабінеті голови РДА є неприпустимим, адже в Україні державна влада і органи самоврядування — незалежні гілки влади.
 
Інакше це — корупція в особливо великих розмірах.
 
Юрій Кармазін уже зазначав, що внаслідок державного перевороту «районного масштабу», коли було усунуто законно обраного голову райради і виготовлено фальшиву печатку ради, тут роздерибанили понад мільярд гривень «на своїх».
 
А в цей час Генеральний прокурор демонструє полювання на відставників часів Януковича, звозячи їх чартерними авіарейсами до Києва, і «не бачить», що ось пані Смірнова чинить «бєспрєдєл» під носом у Банкової.
 
То про яке очищення влади йдеться?
 
Нагадаємо, що інформацією про корупцію в Києво-Святошинському районі «забиті» соц­мережі, про це пише преса, показує телепрограма «Гроші», але чомусь ні пан Луценко, ні Президент геть не реагують.
 
Тоді — тільки позачергові вибори. Вони зметуть усію цю шушару.
 
Якщо не спалахне повстання патріотів раніше і не зробить свою справу. Дії Смірнової сучасну Коліївщину ой як прискорюють.
 
Зауважу: на так звану сесію райради, яку провела «президент району» Мирослава Смірнова в своєму кабінеті і «переобрала» свого симпатика Гедульянова, щоб урятувати його від суду не тільки за переворот, а й за економічні злочини, прибуло з десяток учасників бойових дій в АТО.
 
Звісно, вони на боці правди, на боці Тигова. Всі вони могли штурмом узяти той кабінет і «витрухнути сволоту», але сказали твердо: нехай поки що тішаться, але якщо Президент не відреагує, завтра їх при владі не буде нікого, тікати можуть будь-куди, але без краденого, крадене ми повернемо Україні, ми за це воювали! І я їм дуже вірю.
 
Хлопці з АТО, єднайтеся, тільки ви можете покласти край гедульяновим, смірновим і всій іншій нечисті, котра виповзла знову після Майдану.
 
Громадськість вимагає від Президента Порошенка негайно звільнити з посади голови Києво-Святошинської РДА Смірнову, яка своїми злочинними діями компрометує всю його команду.
 
У цьому зв’язку депутат райради Сергій Возний сказав: «Усі без винятку депутати Києво-Святошинського району проговорюють ситуацію в країні, неправомірні дії керівництва країни і т.д.
 
Всі говорять про Європейський Союз, про закон, про все правильне і моральне. Ви чого там збиралися вночі?
 
В нас надзвичайний чи воєнний стан вводиться по країні і потрібні термінові кроки з координації діяльності всіх служб району і депутатського корпусу?
 
Це повна вакханалія, рівень культури прийнятих рішень нульовий. Усе вирішується «тітушками» і повною бикуватістю інтелектів.
 
Я не знаю, скільки ще потрібно провести тренінгів від європейських партнерів для депутатів місцевих рад, щоб вони зрозуміли свою роль у житті громад і не потурали порушникам законів України.
 
Те, що відбулося в п’ятницю у Києво-Святошинському районі, дуже скоро комусь відгукнеться кримінальними статтями з відповідними термінами згідно з ККУ». 
 
Нагадаю: офіційний порядок денний нічної сесії містив промовисту назву щодо утилізації нечистот. У плані політичному саме час утилізувати «самодержицю» Смірнову указом Пре­зи­дента.