Путін «нагряне» з незапланованим візитом до Франції – російські ЗМІ

23.05.2017
Наступного понеділка, 29 травня, президент Росії Володимир Путін прибуде до Франції з незапланованим візитом, під час якого може зустрітися з новим президентом Франції Еммануелем Макроном, про це повідомив сайт газети «Комєрсант» iз посиланням на власні джерела в Парижі та Москві.
 
Офіційним приводом відвідин Путіним Парижа стане відкриття у Версалі виставки, яка присвячена російському цареві Петру І.
 
Але, за інформацією «Комєрсанта», візит навряд чи обмежиться урочистою церемонією у Версальському палаці. 
 
У Кремлі з гіркотою сприйняли поразку на президентських виборах російської ставлениці Марін Ле Пен і з настороженістю та тривогою очікують розкриття карт та плану дій у закордонній політиці Макроном, який до обрання президентом мав дуже критичне ставлення до Кремля, але вже на посаді глави держави чи то ще не визначився, чи то ще не бажає наразі оприлюднювати напряму своїх дій у відносинах iз Росією.
 
Ймовірно, завданням Путіна буде підкоригувати цей напрямок у бажаний Кремлю. 
 
Джерело «Комєрсанта» зазначає, що «важко собі уявити, щоб пан Путін відправився до Франції, не отримавши згоди зустрітися й познайомитися з новим президентом Макроном».
 
Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков не підтвердив, але і не спростував можливість такого візиту, пообіцяв, що з цього приводу буде зроблено офіційну заяву. 
 
Виставка у Версалі присвячена 300-річчю візиту до Франції Петра Першого. Вона відбуватиметься у Великому Тріаноні і триватиме до 24 вересня цього року.
 
За інших обставин вона навряд чи удостоїлася б честі бути відкритою самим президентом РФ.
 
Але відколи Путін став небажаним гостем у Європі, доводиться використовувати  й такі формальні приводи, аби там показатися... й на гостину до нового президента Франції напроситися. 
 
Перша телефонна розмова між Макроном і Путіним відбулася 18 травня.
 
У жовтні минулого року Володимир Путін вирішив відкласти візит до Парижа «з огляду на заходи, які випали з програми», нагадує Міжнародне французьке радіо.
 
В Єлисейському палаці тоді повідомили, що в ході переговорів iз Кремлем французька сторона запропонувала провести двосторонню робочу зустріч по Сирії за умови, що тодішній президент Франсуа Олланд не буде брати участі в інших заходах.
 
Певне, малося на увазі відкриття російського культурно-духовного центру на набережній Бранлі. 
 
«Комєрсант» також зазначає, що, коли Путін ймовірно відвідуватиме Париж, неподалік у Брюсселі буде перебувати на саміті НАТО президент США Дональд Трамп.
 
А раніше повідомлялось, що обговорювалася зустріч двох президентів під час європейського турне Трампа, але пізніше було офіційно оголошено, що перша зустріч Трампа і Путіна відбудеться в рамках саміту «Великої двадцятки» у липні у Гамбурзі.
 
Та не виключено, що російський президент вирішив прискорити події і «вбити одним пострілом» відразу двох зайців: Макрона і Трампа.