Ляшко закликав уряд проводити справжню медичну реформу, а не імітувати її

19.05.2017
Ляшко закликав уряд проводити справжню медичну реформу, а не імітувати її

Олег Ляшко регулярно передає допомогу Харківському військовому шпиталю та з перших вуст дізнається про потреби медиків та пацієнтів.

Лідер Радикальної партії закликав владу проводити справжню медичну реформу, а не імітувати її.
 
«Українці помирають лише тому, що вчасно не можуть отримати медичну допомогу, адже повинні останнє винести з хати, аби полікуватися чи зробити операцію, — обурився політик. — В розумінні влади, медична реформа — це закриття медзакладів та скорочення чисельності медпрацівників. Внаслідок цього люди позбавлені можливості отримувати навіть мінімальну медичну допомогу. Це неприпустимо. Тому ми боротимемось, аби українці отримували якісне та доступне лікування».
 
Водночас Ляшко нагадав, що він добився фінансування програми з надання хронічно хворим безкоштовних ліків і тепер ретельно відслідковує її впровадження на місцях.
 
Наступний крок — запрова­дження безкоштовних медоглядів українців, наголошує політик.
 
«Люди зараз не обстежуються, бо немає грошей. Приходять до лікарів, коли смажений півень в одне місце клюне. А прийшли б, перевірились, коли хвороба на ранній стадії — лікарі б змогли вилікувати. Тоді радували б і себе, і онуків ще 20 років. Тому я вважаю, що дуже важливо відновити програми діагностики та профілактики. Тоді в лікарів буде менше роботи», — зазначив лідер РПЛ. 
 
Політик вимагає також збільшити зарплати медпрацівників, що, в свою чергу призведе до підвищення пенсій у майбутньому.