У Черкасах нагородили рятівників, які взимку витягли з-під криги двох дівчаток

18.05.2017
У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля вручили нагороди і двом нинішнім рятівникам — підполковнику цивільного захисту Олександру Запрягайлу та школяру Богдану Волику.
 
Взимку минулого року («УМ» про це розповідала) 13-річний Богдан побачив, як двоє дівчаток вийшли на Дніпро і провалилися під кригу.
 
Він викликав рятувальників, але ще до їх приїзду самотужки витягнув на берег одну з них. Другу дівчинку врятував підполковник Олександр Запрягайло, який приїхав на виклик.
 
«За таку сміливість та рішучість учень Черкаської загальноосвітньої школи № 21 Богдан Волик отримав із рук першого заступника голови Черкаської ОДА Віталія Коваля цінний подарунок. А старший помічник начальника зміни з оперативного реагування оперативно-координаційного центру управління ДСНС у Черкаській області Олександр Запрягайло за сумлінне виконання службових обов’язків та рятування людини був нагороджений орденом «Честь, Віра, Слава» ІІ ступеня», — розповідає «Україні молодій» Костянтин Проценко, речник обласного управління ДСНС.