«Міс США»-2017 стала 25-річна вчений-хімік

17.05.2017
«Міс США»-2017 стала 25-річна вчений-хімік

Кажуть, що справді гарні дівчата мають бути білявками, слов’янками і не обов’язково розумними.
 
А от переможниця 65-го конкурсу краси «Міс США», який у неділю завершився у Лос-Анжелесі, 25-річна представниця Вашингтона, округ Колумбія, Кара МакКалоу повністю ламає всі стереотипи.
 
По-перше, вона жагуча брюнетка, по-друге — мулатка, а по-третє — має вчену ступінь з хімії, працює в комісії з ядерного регулювання США і є членом кількох поважних наукових спільнот.
 
Першою віце-міс цього року стала Чаві Верг з Нью-Джерсі, другою — Меридіт Голд з Міннесоти.
 
До речі, це вже другий поспіль тріумф на конкурсі жителів Вашинштона — минулого року вперше в історії титул «Міс Америка» здобула землячка Кари, військовий офіцер, до речі теж афро-американка, Дешона Барбер. 
 
Кара МакКалоу стала сьомою переможницею в історії конкурсу «Міс США», яку можна прирахувати до категорії «понаїхали» — народилася дівчина в італійському місті Неаполь у родині морського піхотинця.
 
У дитинстві вона з сім’єю часто переїжджала і встигла пожити на Сицилії, у Південній Кореї, а також на Гаваях і в Японі.
 
А в п’ять років МакКалоу остаточно перебралися до Вірджинії, де Кара закінчила школу і вступила до університету Південної Кароліни.
 
Красуня займає активну життєву позицію і заснувала програму, яка сприяє більш глибокому розумінню природних наук школярами.
 
Також під час конкурсу вона чесно зізналася, що не є феміністкою, проте виступає за рівні права між чоловіками та жінками.
 
Але тепер, вочевидь, їй доведеться і науку, і громадську діяльність відкласти на другий план, адже на новоспечену королеву чекають різні представницькі та благодійні заходи, а також підготовка до конкурсу краси «Міс Всесвіт».
 
Так що як мінімум на рік доведеться брати відпустку.