У Миколаєві сепаратисти спровокували масове побоїще з ветеранами АТО

12.05.2017
Дев’ятеро осіб потрапили до лікарні та ще тридцятьох доставили до місцевого райвідділу поліції — такий підсумок кривавих розборок, що спалахнули у місцевій Асоціації ветеранів бойових дій в Афганістані та воїнів запасу на третій день після сумнозвісних святкувань 9 травня.
 
Найбільше дісталося голові асоціації Юрію Соловйову: з пробитою головою та множинними травмами чоловіка відвезла до лікарні карета швидкої допомоги.
 
— Під час святкового параду сепаратисти побили двох ветеранів АТО та фактично оголосили нам війну, — розповів керівник Миколаївської організації «Азов» Денис Янтар.
 
— Одному з наших товаришів зламали руку, а другого медики відвезли з переламаними ребрами. Ми хотіли просто утилізувати заборонену в Україні символіку, а у підсумку «афганці» вдруге спровокували нас на бійку.
 
За словами Дениса Янтаря, провокацію готували колишні учасники антимайдану та деякі представники афганського руху. Їм вдалося втекти від поліції, але справжні патріоти України все ж таки вирішили відновити справедливість.
 
— Ми прийшли до них із мирною метою з’ясувати, чому в українському місті відкрито використовується заборонена символіка, — прокоментував ситуацію ветеран АТО Роман Бойко.
 
— Але кілька «афганців» напали вдруге на нашого товариша та почали його бити. Нам довелося захищатися й викликати на допомогу співробітників правоохоронних органів.
 
За фактом подій, що відбулися у Миколаїві, поліція відкрила кримінальну справу за статтею 125 КК України («Умисне легке тілесне ушкодження»).
 
За словами заступника начальника ГУНП у Миколаївській області Олександра Селіверстова, слідчі отримали у своє розпорядження відеозаписи, які були зроблені під час проведення параду 9 травня, а також під час масової бійки в Асоціації афганців.
 
Правоохоронці вивчатимуть ці записи, хоча декілька десятків ветеранів АТО готові офіційно підтвердити той факт, що ініціаторами розборок стали учасники антимайдану та проросійськи налаштовані «афганці».
 
 Масовою бійкою у Миколаєві зацікавилися також співробітники СБУ та українські громадські діячі, які готові виступити як незалежні експерти.