Любов, гартована війною: у Тернополі відгуляли весілля відома волонтерка і військовий

12.05.2017
Любов, гартована війною: у Тернополі відгуляли весілля відома волонтерка і військовий

Наречені Алла Борисенко та Володимир Данко. (Фото зi сторінки Алли Борисенко у «Фейсбуцi».)

Незвичайне весілля відбулося на «Козацькому острові» мальовничого тернопільського гідропарку «Топільче».
 
До Книги рекордів України воно ввійшло як наймасовіше весілля України, організоване в найкоротші терміни (готували дійство лише шість днів, а його учасників нарахували близько 800).
 
Однак була в ньому й набагато значиміша незвичайність — одружувалися відома далеко за межами Тернопільщини волонтерка Алла Борисенко (позивний «Чонгар»), яка тривалий час допомагала пораненим i полоненим на сході, та військовий Володимир Данко, котрий свого часу став добровольцем АТО й отримав там важкі поранення, після чого пережив уже 14 операцій, а 15-ю незабаром має стати ампутація ніг...
 
Знайомі вони давно, ще до весілля проживали разом, і навіть мають уже маленьку донечку, тож зараз вирішили лише офіційно оформити свої стосунки.
 
За словами Алли Борисенко, хотіли лише «тихо розписатися», однак численні друзі-волонтери вирішили, що це буде велика несправедливість щодо такої пари, відтак оперативно взялися за організацію весілля.
 
Назустріч їхнім проханням пішли всі, до кого зверталися. Підключився благодійний фонд «Українська сім’я», козацько-десантний екологічний осередок імені Дмитра Байди Вишневецького, місцеві підприємці та працівники культури, міська рада дала дозвіл на оренду стилізованого острівця в парку.
 
В підсумку й вийшло весілля, якого ще не бачила, мабуть, ціла Україна.
 
Не тому, що розкішне, бо якихось розкошів якраз не було (більшість страв, приміром, були з «меню» польової кухні), а тому, що, за визначенням гостей, стало справді всеукраїнським і народним весіллям.
 
Участь у ньому взяло багато учасників АТО і волонтерів — із Закарпаття i Донецька, Прикарпаття і Харкова, Маріуполя, колишні кримчани. А традиційною солодкою випічкою пригощали всіх бажаючих.
 
Найдорожчим подарунком молодята назвали прапори від різних військових бригад із підписами всіх бійців.