Хід у відповідь: Ляшко «допитав» Холодницького

28.04.2017
Хід у відповідь: Ляшко «допитав» Холодницького

Олег Ляшко з командою прийшов до САП.

Замість того, щоб виконувати політичні замовлення, САП має бути дійсно незалежним органом і ловити реальних корупціонерів.
 
На цьому наголосив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, завітавши до кабінету антикорупційного прокурора Назара Холодницького. 
 
Олег Ляшко разом iз командою прийшов до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з’ясувати факти, на підставі яких проти нього було порушено кримінальну справу, а також вказати на факти корупції українських топ-чиновників. 
 
«Наша фракція голосувала за створення цих антикорупційних органів, на утримання яких виділено мільярдні ресурси. У керівника САП Холодницького зарплата 120 тисяч гривень, то хай відпрацьовує! Ми вимагаємо від цих органів конкретних розслідувань i реальної боротьби з корупцією.
 
Зокрема, САП має порушити справу проти колишнього міністра енергетики Демчишина, який більше 2 млрд. доларів витратив на придбання російського вугілля та електроенергії через «фірми-прокладки». На жаль, у молодого рожевощокого генерала Холодницького більмо на оці, і він не бачить, як розкрадають мільярди, за які сплачують українці «драконівськими» тарифами», — наголосив політик. 
 
Фракція Радикальної партії вимагає від САП та НАБУ розслідувати й інші гучні корупційні злочини, про які говорить уся країна. 
 
«Ми вимагаємо відкрити кримінальне провадження проти голови НБУ Гонтаревої, яка перевела в готівку та вивела в офшори незаконно надане рефінансування. Мають бути відкриті кримінальні справи проти Бойка, який вкрав півмі­льярда доларів, і вся країна про це знає.
 
Також ми вимагаємо порушити кримінальне провадження за фактом продажу посади міністра екології Шевченка олігарху Онищенку. Ми неодноразово зверталися за цими фактами корупції до САП та НАБУ, але жодної реакції немає», — обурився Ляшко. 
 
Лідер опозиційної фракції вкотре наголосив, що заведена на нього справа — політичне замовлення з боку влади, додавши, що недарма в кабінеті антикорупційного прокурора телефон iз прямим зв’язком iз Президентом. 
 
«Антикорупційні органи вважають, що депутатські запити та виступи з парламентської трибуни — це не підстави для порушення кримінальних проваджень, а проти мене можна заводити справу на основі публікацій в інтернеті, бо на паркані написано одне відоме слово. Я вважаю, що Холодницький використовує антикорупційний орган для зведення політичних рахунків по команді Порошенка, який хоче дискредитувати мою команду перед президентськими виборами», — акцентував увагу Ляшко. 
 
Політик не має сумніву, що справа проти нього розсиплеться, адже фактів для її заведення так і не надали.