У пошуках відповіді: як Володимир Кличко готується до повернення на ринг

19.04.2017
У пошуках відповіді: як Володимир Кличко готується до повернення на ринг

Інтерес до бою між Володимиром Кличком та Ентоні Джошуа величезний. (Фото з сайта 24tv.ua.)

Колосальний інтерес до поєдинку року в професіональному боксі між Володимиром Кличком та Ентоні Джошуа, котрий в останню суботу квітня відбудеться в Лондоні, змушує протиборчі сторони по­ступово розігрівати атмосферу навколо цього поєдинку.
 
Опинившись у ролі претендента, котрий «марить повернутися на чемпіонську вершину», саме Володимир Кличко став тим хлопцем, якому зазвичай відводиться роль гострого на язик «спікера».
 
Утім екс-чемпіон, котрий впродовж останніх десяти років своєї профі-кар’єри не знав гіркоти поразок і завжди зберігав образ боксера-джентльмена, змінювати миролюбну на войовничу риторику не планує.
 
Схоже, почути у виконанні Кличка-молодшого слова про те, як він «однією правою» покладе на поміст рингу свого опонента й відбере у нього чемпіонські пояси WBA та IBF, шанувальники боксу все ж не зможуть.
 
Напередодні поєдинку Володимир вирішив говорити більше про себе, ніж про свого на 13 років молодшого візаві.
 
Загалом, саме вік експерти називають головною проблемою українця, що стоїть на шляху до його повернення на боксерську вершину.
 
Утім, як каже Кличко, він узагалі не відчуває свого віку. І це, за його словами, не гра слів.
 
«Я близький до своєї кращої в кар’єрі форми. Не відчуваю, що мій розвиток зупинився», — наголошує український боксер. — Після поразки Ф’юрі я став іншим. Я більше дізнався про себе, про бокс».
 
Відтоді, коли в листопаді 2015 року зухвалий британець позбавив нашого співвітчизника усіх чемпіонських титулів, Володимир не провів жодного бою. За його ж словами, раніше в його кар’єрі ніколи не було півторарічної паузи.
 
«Добре це чи погано? Я сам хочу отримати відповідь», — розмірковує Кличко-молодший. На його думку, шанси у суперників рівні — 50 на 50.
 
Чемпіонська інтрига й справді неймовірна. Уперше за останні 12 років одразу два американських телевізійні гіганти, котрі спеціалізуються на показі боксерських боїв, придбали права на показ поєдинку Кличко — Джошуа.
 
Раніше подібний інтерес у США викликали протистояння Леннокс Льюїс — Майк Тайсон і Флойд Мейвезер — Менні Пак’яо.
 
Не очікуючи підсумку двобою, в команді Володимира Кличка вже заявили, що його двобій проти Джошуа — не останній.
 
«Не знаю, чи буде Володимир проводити бої в 50 років, але можна сказати напевно одне: він не розглядає поєдинок iз Джошуа як прощальний. Останніми роками ми не обговорювали завершення кар’єри», — уточнив менеджер українця Бернд Бенте.
 
Сам уславлений український боксер каже, що хоче залишити ринг як переможець. І не виключає, що свій прощальний двобій може провести в Києві.