На краю прірви: «Дніпро» готується до зустрічі з «Хіміком»у півфіналі Кубка країни-2017

12.04.2017
На краю прірви: «Дніпро» готується до зустрічі з «Хіміком»у півфіналі Кубка країни-2017

Центровий «Дніпра» Сергій Загреба пригальмував чинного чемпіона з Южного на шляху до фіналу «плей-оф».

Як і в національній хокейній першості, в чоловічому турнірі найсильніших баскетбольних клубів України все йде до того, що в фіналі «плей-оф» змагатимуться дві кращі команди регулярного чемпіонату.
 
Утім, якщо для першого номера посіву — «Будівельника» — півфінальна серія з «Черкаськими мавпами» лише розпочалася, то другому колективу «регулярки»-2016/2017, а заодно й переможцю попереднього ЧУ — «Хіміку» для по­трапляння до вирішального етапу змагань залишилося зробити лише один крок.
 
У півфінальній серії до трьох перемог проти «Дніпра» колектив із Южного веде перед — 2:1.
 
Щоправда, четверте побачення «хіміків» із «дніпрянами», як і попереднє, відбудеться на майданчику останніх, де в понеділок підопічним Дениса Журавльова вдалося розмочити рахунок у серії...
 
Без сумніву, команда  Віталія Степановського, як, загалом, і сам наставник, добре запам’ятали невдалий досвід протиборства з «Дніпром» у півфіналі Кубка країни-2017.
 
Але, з огляду на виграні два стартові поєдинки півфіналу ЧУ, роботу над помилками в Южному провели на високому рівні.
 
Утім і дніпровський клуб налаштований рішуче.
 
Підійшовши до краю прірви, далі, як-то кажуть, відступати команді Журавльова просто нікуди. 
 
За таких обставин, коли командні лідери позбавляються тягаря відповідальності, саме у них і відкривається умовно друге дихання.
 
За підсумками «регулярки» центровий «Дніпра» Сергій Загреба опинився в числі кращих гравців у своєму амплуа.
 
Проте в перших двох поєдинках із «Хіміком» перебував у тіні.
 
Однак дозволити собі погано зіграти у рідних стінах він не міг, особливо в умовах, коли другу гру по­спіль через травму пропускав один із головних снайперів дніпрян Олександр Мішула.
 
У підсумку Загреба став найрезультативнішим гравцем третього півфіналу між «Дніпром» та «Хіміком». І, що головне, зберіг своїй команді надію на чемпіонство. 
 
Розпочинаючи в понеділок на паркеті столичного «Меридіану» свою півфінальну серію проти «мавп», баскетболісти «Будівельника» особливих підстав для нервування не мали.
 
Їхні попередні стосунки з черкаською командою складалися для них доволі непогано.
 
Лише два з 14 попередніх побачень завершилися на користь черкащан.
 
При цьому про важливість повної поваги до суперника, котрий, до слова, регулярний сезон завершив на четвертому місці, «гладіаторам» нагадував невдалий вояж у гості до «мавп» під час поточної «регулярки».
 
Зрештою, лише в третій чверті першого півфінального матчу гравці «Будки» дозволили собі трохи розслабитися, а супернику — здобути «локальний успіх».
 
Після надпотужно проведеної другої «десятихвилинки», по завершенні якої перевага столичних баскетболістів сягнула 14 очок, у фаворита чемпіонської гонки було достатньо «простору для маневрів».
 
«Можемо додати у своїй грі — особливо в захисті», — відповідально заявив після гри наставник киян Володимир Коваль. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. «Плей-оф». Півфінальна серія до трьох перемог.
 
«Будівельник» — «Черкаські мавпи» — 78:66 (Дугат (15) — Девіс (26)). Рахунок у серії — 1:0. «Дніпро» — «Хімік» — 71:62 (Загреба (18) — Сміт (14), Конєв (14)), 52:71, 73:76 ОТ. Рахунок у серії — 1:2.