У Бельгії священик відкрив у храмі пивний бар

11.04.2017
До чого лише не вдаються священики, щоб згуртувати паству.
 
Настоятель протестантської церкви в бельгійському селі Брілен, що в Західній Фландрії, неподалік від кордону з Францією, після того як тут через нерентабельність закрився останній паб, вирішив дозволити мирянам збиратися на кухоль пива... просто у церкві.
 
Тож тепер щонеділі після меси волонтери прибирають із церкви лавки, виставляють столи і барну стійку з пивними бочками. До речі, ціни на пиво та каву тут досить демократичні.
 
Утім є в цього церковного пабу і певні обмеження. По-перше, вхід до нього дозволено лише тим особам, які були присутні на недільній месі.
 
По-друге, тут заборонені музика і танці. А по-третє, працює цей імпровізований паб лише до 13.00.
 
Так що в його відвідувачів є достатньо часу, щоб пропустити кілька кухлів пива, але мало, щоб добряче напитися. 
 
За словами пастора, він просто зберіг традицію спілкування літніх вірян, які після меси заходили до пабу побалакати про життя за кухлем пива.
 
На своє виправдання він заявив, що алкоголь описано у Біблії і його вживали всі персонажі святого писання, а сам Ісус перетворював воду на вино.
 
Пастор каже, що він не Христос, а лише його слуга.
 
І якщо для того, щоб допомогти пастві, потрібно подарувати їй якісь мирські радості, то він готовий на це піти. До того ж він сподівається, що його ноу-хау допоможе привабити до церкви й атеїстів.
 
А за кухлем пива, дивись, і слово Боже десь зачепиться за окрайці пам’яті.