Хрест, що один для всіх: у Тернополі кількатисячна процесія молилась за мир

04.04.2017
Урочиста багатолюдна хода, на чолі якої несли п’ятиметровий дерев’яний хрест, пройшла  у вихідні центральними вулицями Тернополя.
 
Це вже традиційне дійство, що його проводить в останні тижні Великого посту Українська Греко-католицька церква, аби об’єднати вірян духовно та допомогти їм гідно підготуватися до найбільшого християнського свята, Великодня.
 
І кожного року воно збирає все більше людей — цьогоріч, за приблизними підрахунками, у кількагодинній Хресній ході взяло участь майже 10 тисяч людей.
 
Колону супроводжували 200 священнослужителів та членів монаших згрома­джень.
 
Звучали уривки зі Святого Євангелія та духовні роздуми над страстями Христовими.
 
Хрест, як символ страждань Сина Божого, по черзі передавали з рук у руки представники місцевої влади, політики, громадські діячі, волонтери, учасники АТО та рідні тих, хто там загинув, а також переселенці зі сходу України, які проживають тепер у Тернополі.
 
Частиною Хресної ходи став і спільний молебень на центральному майдані Тернополя за мир в Україні, за захист українських бійців на передовій та перемогу над агресором.
 
Такі ж відбулися в кожному райцентрі Тернопільської області.
 
«Учасники засвідчують свою віру в розп’ятого і воскреслого Спасителя. Прийшли всі ті, хто має поклик серця, ті, хто вболіває за свою країну, за свій народ, — прокоментував єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Теодор Мартинюк.