Ляшко звинуватив екс-члена своєї фракції Андрія Артеменка у роботі на спецслужби РФ

29.03.2017
Напередодні Олег Ляшко побував на допиті у прокуратурі АР Крим, яка розташовується в Києві, та дав покази по справі про державну зраду нардепа Андрія Артеменка.
 
Після цього політик обговорив із прокурором півострова питання здійснення правосуддя на окупованих територіях. 
 
«Переконаний, Артеменко був завербований агентурою ФСБ. А оприлюднений ним «мирний план» iз розчленування України написаний у Москві, куди Артеменко їздить безперешкодно, як свій», — зазначив політик. 
 
Олег Ляшко вважає, що правоохоронні органи повинні відслідковувати та жорстко реагувати на поїздки народних депутатів до країни-агресора. «Народні депутати їздять до Москви, а СБУ про це не знає. Якби я поїхав до Москви, це була б поїздка в один кінець із зупинкою в «Лефортово», а Артеменко, Бойко, Льовочкін, Савченко та інші їздять туди і ніхто їх не в’яже і не саджає. Для мене відповідь очевидна — вони або працюють на Кремль, або вони пряма агентура ФСБ», — припускає лідер Радикальної партії. 
 
За словами Ляшка, після допиту він мав розмову з прокурором АР Крим. Обговорили, зокрема, питання розслідування злочинів російських окупантів на півострові.
 
«Говорили про те, як створити блокаду, щоб ніякі інвестори, ніякі компанії не приходили на півострів в обхід України. На жаль, Кримом два роки у нас ніхто не займався, бо вся увага була прикута до Донбасу. Я переконаний, що треба займатися і Кримом, і Донбасом», — зауважив народний депутат.
 
Ляшко вважає, що потрібно жорстко боротися зі зрадниками в Україні. В першу чергу з тими, хто є при владі, але служить кільком державами.
 
«Ми наполягаємо на тому, щоб парламент негайно прийняв наш закон про заборону подвійного громадянства, щоб можна було позбавляти мандатів депутатів iз двома паспортами, а також звільняти з посад міністрів, військовослужбовців, суддів, прокурорів, які служать кільком державам. Коли в них є по кілька паспортів — це загроза для національної безпеки України», — підсумував Ляшко.