На Черкащині випускниця стала мамою: громада підтримала

28.03.2017
У селі Носачів Смілянського району мамою стала учениця 11-го класу. Вона народила дівчинку, яку назвали Вікторія.
 
«Правду кажуть, чужих дітей не буває. Так і ми вирішили у своєму селі. Тож гуртом узялися допомагати і юній мамі, і її доньці», — говорить «Україні молодій» сільський голова села Носачів Віктор Кравченко.
 
За словами Віктора Андрійовича, сільська громада згуртувалася і хто чим міг допомагав  — коштами, одягом новонародженій та породіллі, постільною білизною, візочком. 
 
А головне, веде далі співрозмовник, разом із директором школи Оленою Громовою та начальником у справах дітей Смілянської РДА Зоєю Баранюк усе зробили для того, аби мама з новонародженою дівчинкою потрапила на реабілітацію до Ватутінського центру соціальної опіки дитини при тамтешньому міському благодійному фонді «Отчий дім».
 
Тож найближчі півроку вони перебуватимуть там.
 
«У цьому центрі, а він на Черкащині один iз кращих, юну маму навчатимуть того, як доглядати за малюком. З нею працюватимуть профільні спеціалісти, медики, її навчать навіть того, як правильно розпоряджатися фінансами», — говорить сільський голова.
 
І додає, що їздив до цього центру, бачив, які там євроумови та затишок, тож перебування піде молоденькій матусі на користь.
 
Віктор Кравченко зазначає, що вже допомогли породіллі оформити всі виплати, які вона має отримувати по народженню дитини і як мама-одиначка.
 
«Вона дзвонить нам щодня. Так що ми в курсі всіх її справ. Каже, разом зi щоденними материнськими клопотами встигає готуватися до випускних iспитів у школі», — уточняє Віктор Андрійович і сподівається, що нова жителька села Носачiв ростиме здоровою та щасливою. А громада, обіцяє, завжди буде поруч i допомагатиме.