Я хочу жити

22.03.2017
На Прикарпатті  активно намагаються допомогти в лікуванні журналістці Оксані Кваснишин, яка працює власкором на одному з центральних телеканалів.  Оксана раніше не раз допомагала онкохворим. Кілька років тому батьки однієї врятованої дівчинки зібрали прес-конференцію. Вони розповіли, як саме Оксана Кваснишин, довідавшись про хворобу дитини, запропонувала написати листа до всіх знайомих. Оксана підрахувала: якщо кожен iз нас перерахує хоча б по символічних п’ять гривень, то треба знайти якихось триста тисяч людей. А на Прикарпатті живе майже мільйон.
Але біда раптом постукала у двері тележурналістки. Рік тому від онкології померла Оксанина мама. А нещодавно важку хворобу виявили і в Оксани.
«Я зробила сотні сюжетів про людські долі, різні ситуації та життєві перипетії. Але нині я скупа на слова. Я не знаю, як сказати те, що маю сказати... Я хочу жити!  — написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» Оксана Кваснишин. — ...Я не могла їсти, пити, говорити, ходити, дихати. І так два тижні поспіль, відколи лікарі виявили в мене онко. Я просто склала руки і не хотіла нічого... З цієї прірви мене почали витягати близькі друзі, рідні, священики. Дякую Богові, якому я кричала про допомогу, і я її відчула. Боже, я впала. Підійми мене!»
Оксані необхідні шість курсів хімії, потім — операція. А відтак знову шість курсів хіміотерапій. Приблизна сума лікування — 60 тисяч євро. Колеги-журналісти запустили ролик iз проханням про перерахунок коштів. Митці Прикарпаття виставляють свої роботи на онлайн аукціони, збираючи кошти. Студенти провели благодійний аукціон, на підтримку Оксани Кваснишин проводять акцію «Кава з VIP»:  бажаючі мають змогу зустрітися зі своїми кумирами, перерахувавши кошти на спеціальний рахунок для лікування Оксани.
В Івано-Франківському облмуз­драмтеатрі 23 березня відбудеться благодійний показ вистави «Оскар і Рожева пані». Кошти від проданих квитків і з грошей, вкинутих до скриньок волонтерів, розділять навпіл: половину суми перерахують на лікування Оксани Кваснишин, іншу половину — на лікування Володимира Кучинського, художнього керівника театру імені  Леся Курбаса.
Допомогти може кожен. Картка Оксаниного чоловіка для переказу коштів на «Приватбанк»: 5168 7427 0030 5794 (Говера Володимир Антонович).