НОВИНИ ПЛЮС

21.03.2017

Генпрокурор проти мера Львова

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що міський голова Львова Андрій Садовий має понести відповідальність за смерть вогнеборців на Грибовицькому сміттєзвалищі, що сталася  після зсуву і пожежі 30 травня 2016 року. 
Перед засіданням Ради регіонального розвитку Генпрокурора попросили прокоментувати заяву Садового про те, що йому підготували підозру, на що той відповів: «Я дуже задоволений поширенням правової культури серед голів міст. Очевидно, знає кіт, чиє сало з’їв. — І додав: — Наразі мене дивує наполегливість, з якою пан Садовий хоче стати в позу жертви. Насправді жертвами є чотири загиблих пожежники, а не пан Садовий. Але за все доводиться відповідати». 
«Якщо керівники операції в Княжичах мають сісти за недбалість, що призвела до п’яти трупів, то чому міський голова вважає, що його чотири загиблих не значать нічого? Для мене, як для людини та Генпрокурора, чотири загиблих означають дуже серйозну відповідальність. Хто її понесе — визначить слідчий», — заявив він.  
Андрій Садовий вважає, що Юрій Луценко «чітко передав месидж: будеш погано поводитися — ми тебе посадимо». Мер уточнив: «Я так це зрозумів... Він (Генпрокурор) поінформував, що готують документи про вручення мені підозри, про відсторонення з посади. Я до цього готовий».

Персони нон-ґрата — серби і чех 

СБУ на п’ять років заборонила в’їзд до України чотирьом громадянам Сербії та одному громадянину Чехії за поїздку до анексованого Криму на третю річницю псевдореферендуму. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуцi» написала речник СБУ Олена Гітлянська.
«Служба безпеки України перевірила інформацію щодо перебування в Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади «святкувати» третю річницю псевдореферендуму. З’ясувалося, що на території АР Крим незаконно перебувають четверо громадян Сербії та один громадянин Чехії. СБУ ухвалила рішення про заборону їм в’їзду в Україну терміном на п’ять років», — йдеться у дописі. За її даними, інформацію про громадян України в цій делегації наразі не підтвердили. 

Ой, дороги

Працівники поліції Києва відправили 23 інформаційні листи та 55 приписів керівництву Київської адміністрації, виписали 11 адмінпротоколів на посадовців підприємств за результатами перевірки доріг Києва, повідомило Головне управління Нацполіції столиці. 
Відзначається, що 2-13 березня правоохоронці проводили позапланову перевірку вулично-дорожньої мережі столиці. Зокрема, перевірили 418 км вулиць i доріг, на яких виявлено найбільш уражені ділянки дорожнього покриття.