Замуровані

21.03.2017
Проти роботи в Україні російських фінансових установ не припиняють протестувати активісти. Кілька десятків націоналістів 18 березня у прямому сенсі замурували вхід до центрального відділення «Сбербанку Росії» в середмісті Тернополя. 
Представники «Національного корпусу», «Правого сектору» та «Сокола» зібралися на Театральному майдані міста та пішли колоною до філії банку. Спершу на вікна банківської установи вони наклеїли плакати з написом «Це банк країни-агресора» й розмалювали стіни, а згодом використали більш суттєвий аргумент — будівельний розчин і шлако­блоки. Правоохоронці не втручалися, а лише спостерігали за акцією протесту.
Естафету тернополяни прийняли від столичних представників партії «Національний корпус», котрі ще тиждень тому влаштували аналогічну акцію, під час якої фактично в центрі Києва замурували відділення «Сбербанку Росії», що розташоване поблизу Золотих воріт, на вулиці Володимирській.
Варто нагадати, що ще раніше глава МВС Арсен Аваков закликав заборонити діяльність російського «Сбербанку» в Україні через те, що у цьому банку почали обслуговувати сепаратистів за фейковими «паспортами» терористичних «ДНР» і «ЛНР».
У Національному банку заявляють, що повноваження з обмеження присутності російського капіталу в Україні є тільки у Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони. 
 

ВАНДАЛІЗМ

Випередивши комунальників, самоорганізовані активісти, окремі депутати Київради та представники клінінгової компанії власноруч відмили від червоної фарби пам’ятник Олені Телізі у Бабиному Яру. Він не простояв з часу відкриття й місяць, як його облили вандали червоною фарбою в ніч на 18 березня.
Голова ОУН Богдан Червак наголосив, що Олена Теліга навіть мертвою не дає спокою ворогам, і пообіцяв, що злочинців обов’язково буде покарано.