НОВИНИ ПЛЮС

21.03.2017

Нові редути на Харківщині

На Харківщині активісти домагаються розширення блокади, аргументуючи це тим, що рішення РНБО від 15 березня про зупинення торгівлі з ОРДЛО не діє. Тому вони вирішили встановити нові редути в регіоні уже найближчими днями, щоб остаточно припинити транспортне сполучення. 
«Є інформація, є деякі факти того, що по Харківській області є перевезення вугілля, незаконних товарів, які не фіксуються ніякими документами, тому ми зараз аналізуємо цю ситуацію. Якщо факти підтвердяться, то буде прийматись рішення про можливе встановлення редуту у Харківській області», — розповів активіст Дмитро Олійник. 
Минулого тижня активісти вже спробували встановити редут у місті Куп’янськ, утім після переговорів з місцевою владою та правоохоронцями блокувати залізницю не стали.

МВФ відклав надання  траншу Україні

Міжнародний валютний фонд відклав на невизначений термін питання траншу для України в розмірі 1 млрд. грн., хоча раніше цей пункт був запланований до розгляду представниками МВФ. Серед причин такого несподіваного рішення — внутрішньополітичні конфлікти в українській владі. 
За словами економічного експерта Андрія Новака — перш за все, це арешт голови ДФС Романа Насірова. Додала негативу  й ситуація з призначенням аудитора Антикорупційного бюро, а також коливання в коаліції, з якої майже кожного сесійного тижня виходять депутати. 
МВФ, підкреслює Андрій Новак, хоче розуміти, кому дає гроші. Адже у квітні повинен відбутися річний звіт уряду Володимира Гройсмана, в результаті чого роботу Кабміну можуть визнати незадовільною, й це може стати підставою для відставки. Тож, швидше за все, відкласти надання кредиту можуть аж до річного звіту уряду.

Україна опустилася на 36 пунктів

У Міжнародний день щастя — 20 березня — з’ясувалося, що за щорічними дослідженнями, яке проводиться міжнародною групою незалежних соціологів під егідою ООН, Україна на 132-му місці в рейтингу найщасливіших краї світу. Всього у рейтингу 155 країн, які оцінювали за 2014-2016 роки; сусідами України по рейтингу є Судан, Гана та Уганда.
Критерії оцінки базуються на щорічному опитуванні 1000 чоловік у країні, де респонденти виставляють оцінки за шкалою від 0 до 10 за шістьома позиціями: ВВП на душу населення, рівень соціальної підтримки, очікувана тривалість здорового життя, соціальна свобода та рівень корупції.
У 2016 році Україна, насамперед з огляду на конфлікт на сході та економічну кризу, опустилася у цьому рейтингу з 87-го місця на 123-тє у порівнянні з даними 2013 року. Рейтинг щасливих країн очолила Норвегія. Також до трійки традиційно входять  Данія та Ісландія.