На що виміняли кредит?

14.03.2017
На що виміняли кредит?

Олег Ляшко.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, як і обіцяв, звернувся до суду, щоб змусити уряд та Президента відкрити українцям умови підписання документа.
«Я від імені фракції Радикальної партії подав позов до Окружного адміністративного суду м. Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Голови НБУ Валерії Гонтаревої та міністра фінансів Олександра Данилюка. Також ми вимагаємо через суд розсекретити умови цього таємно укладеного Меморандуму з МВФ. Ми вважаємо абсолютно неприпустимим, що Президент та уряд підписують такі документи, не порадившись з українцями», — повідомив парламентарiй.
Ляшко зазначив, що, за його інформацією, в документі містяться норми, які суттєво погіршать життя громадян.
«Українці не знають, які вимоги висунув МВФ за цим Меморандумом. За нашою інформацією, Президент, Прем’єр-міністр, голова НБУ та міністр фінансів узяли на себе зобов’язання про запровадження ринку земель, підвищення пенсійного віку та тарифів, заборону функціонування експортно-кредитного агентства в Україні. Ми вважаємо, що всі ці питання Президент, уряд та НБУ не мають права вирішувати в таємному режимі», — наголосив політик.
Лідер опозиційної фракції разом з колегами неодноразово звертався до керівництва держави та уряду з вимогою оприлюднити договір iз МВФ. Проте влада жодним чином не відреагувала.
«Якби в цьому документі було усе так добре, вони б першими все це розповіли. Якщо ж приховують текст Меморандуму та не реагують на вимоги його оприлюднити, це означає, що там антиукраїнські речі», — впевнений Ляшко.
Політик наголосив, що готовий до рішучих дій, щоб змусити владу показати українцям текст Меморандуму.