Ваші гроші — наші відходи

14.03.2017
Дві державні китайські компанії готові представити проекти будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з радником із торгово-економічних питань посольства КНР в Україні Лю Цзюнь. 
На початку спілкування очільник області зауважив, що для Львівщини є дуже важливим використати потенціал китайського ринку для роботи українських підприємств. «Ті можливості, які сьогодні є в китайського бізнесу для розташування виробництва на теренах Львівської області, до кінця не використані», — наголосив Олег Синютка. 
Як стало зрозуміло, будівництво сміттєпереробного заводу — лише один із напрямів співпраці, що планують налагодити китайська сторона з львівською. 
«Зацікавленість у співпраці зi Львівщиною з боку китайських інвесторів різнобічна. Крім спорудження заводу з переробки твердих побутових відходів, вони готові будувати дороги, ТЕЦ, модернізувати шахти, а також вкладати кошти в сільське господарство», — сказав Синютка.
За його словами, китайський ринок має намір приймати з України продукти харчування, зокрема соняшникову олію та м’ясо. Крім того, йшлося про розвиток авіа­сполучення китайських міст зі Львовом для обміну туристами.
До речі, на Полтавщині теж планують побудувати сміттєпереробний завод. Сучасний полігон твердих побутових відходів, п’ять сортувальних станцій та сміттєпереробний завод мають створити в рамках реалізації Субрегіональної стратегії поводження з побутовими відходами.