Вибух на шахті «Степова»: в Україні оголошено траур

03.03.2017
Вибух на шахті «Степова»: в Україні оголошено траур

Робота гірників у наших шахтах — завжди небезпечна. (Фото з сайта vesti-ukr.com.)

Учора на Львівщині сталася непоправна трагедія — на шахті № 10 «Степова» ВАТ «Львіввугілля» (у селі Глухів Сокальського району) близько 12:30 на горизонті 550 метрів унаслідок вибуху газу (метану) — стався обвал гірської породи.

«На шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці — 34, з яких вісім загинуло та шість людей із травмами піднято на поверхню. Доля 20 гірників залишається невідомою. Причину обвалу  встановлюють», —  повідомила ДСНС одразу після аварії. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Міненерговугілля та ДСНС — загалом  38 чоловік та 9 одиниць техніки.
 
А ось голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець стверджує, що загинули 11 людей. У свою чергу голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив в ефірі телеканала NewsOne: «Ситуація стосовно 11 загиблих ще не підтверджена.

Люди перебувають у тяжкій ситуації і з ними працюють медики. За інформацією, яка є в нас, немає гірників, яких не було ще знайдено. Після порятунку людей можна буде назвати точну цифру  загиблих».