Місіс Президент Опра

03.03.2017
Місіс Президент Опра

Опра Вінфрі.

Обрання президентом США мільярдера Дональда Трампа стало для Америки своєрідним холодним душем, який змусив активну частину суспільства відкрито висловлювати своє ставлення до ситуації. В першу чергу таку позицію зайняли деякі зірки, які розгорнули справжню протестну кампанію, що триває досі. Найактивнішими у цьому плані є співачка Мадонна, але і Ріанна, Шер, Меріл Стріп та Леді Гага не оминають нагоди покритикувати новообраного президента.
А от суперпопулярна в Америці телеведуча Опра Вінфрі вирішила зіграти в іншу гру. Виступаючи на шоу свого колеги Девіда Рубінштейна, вона припустила, що може взяти участь у наступних президентських виборах, склавши конкуренцію Дональду Трампу. Відповідаючи на репліку ведучого, що, мовляв, як показує досвід Трампа, для перемоги на президентських виборах досвід роботи в державних установах абсолютно не потрібен, вона відповіла: «Раніше я вважала, що у мене немає досвіду. Я багато чого не знаю. Але тепер я думаю — «Оу»! При цьому Опра так і не закінчила фразу.
Якщо 63-річна ведуча таки наважиться виставити свою кандидатуру, це буде дуже цікава дуель. По-перше, вона є однією з найбільш пізнаваних публічних осіб Америки і регулярно входить у рейтинги найвпливовіших людей держави. По-друге, вона може позмагатися з Трампом і статками — на рахунках у неї, за оцінками журналу Forbes, є близько 3 млрд. доларів, що робить її 30-ю найбагатшою жінкою США. А по-третє, для Америки, яка поведена на політкоректності, мати президентом чорношкіру жінку — це, як мінімум, оригінально.
Дональд Трамп під час виборчої кампанії заявляв, що не відмовився б від кандидатури Опри Вінфрі на пост віце-президента в разі своєї перемоги. Утім сама Опра є палким прихильником демократів і Барака Обами і, зважаючи на її популярнiсть, цілком могла б претендувати на пост глави держави. А чом би й ні? Актор Рональд Рейган переміг свого часу — і два терміни відбув. Не святі ж горщики ліплять.