Викрадення Гончаренка

24.02.2017
Учора пообіді інтернетом прокотилася сенсаційна новина — заступника голови парламентської фракції БПП Олексія Гончаренка викрали невідомі. Одним з перших про це повідомив його колега по парламенту Олександр Бригинець. «Учора ввечері нардеп Олексій Гончаренко виїхав до Одеси на термінову зустріч. У залі його немає... Телефон не відповідає... Прокуратура підтверджує, що найімовірніша версія — викрадення... Впевнений, що це політичний злочин, і вірю, що наші силовики не допустять непоправимого. Олексію, ми за тебе дуже хвилюємося!» — написав він у «Фейсбуці».
Після того як інформацію підтвердили джерела в Генпрокуратурі та прокуратурі Одещини, депутати закликали створити штаб для розшуку зниклого депутата. «Вважаю, що правоохоронні органи мають негайно вжити всіх необхідних заходів, щоб цю ситуацію було вирішено», — заявив спікер парламенту Андрій Парубій.
Утім, як з’ясувалося, одеські правоохоронці спрацювали оперативніше. Як повідомив на оперативно скликаному брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко, депутат перебуває в безпечному місці. За його словами, Олексія Гончаренка хотіли покалічити троє нападників в Одесі, але правоохоронці завадили злочинцям. Подробиці операції він розкривати не став, зазначивши, що невдовзі сам народний депутат матиме змогу розповісти про обставини викрадення і дати свідчення правоохоронним органам. Генпрокуратура вже відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).