Гроші під ногами

21.02.2017
У радянські часи особливим шиком було мати вдома пляшку з-під шампанського, вщент набиту 10-копієчними монетами. Та й пізніше багато хто брався суто зі спортивного інтересу збирати монети одного номіналу. А потім інфляція практично перетворила ці запаси на виключно музейну цінність. А багато хто й досі не знає, що робити зі своїми запасами.
А от американка Тоні Тунерс знайшла оригінальний вихід із ситуації. Щоправда, пляшки з монетами в неї не було, тож вона просто пішла в банк і поміняла 130 доларів одноцентовими монетами (це приблизно так само, якби ми поміняли 130 гривень по копійці). А тоді виклала цими монетами підлогу на кухні, покривши зверху мозаїку епоксидним клеєм. Часу і терпіння цей процес зайняв чимало, тим більше що, як зізналася жінка, їй весь час доводилося відганяти свого пса, який норовив виколупати монети з підлоги. Але в результаті вона отримала міцну й оригінальну підлогу за досить скромну ціну. 
Утім дизайнери давно вже пропонують використовувати дрібні монети для декору, прикрашаючи ними меблі, вази, рамки картин, викладаючи поверхні кухонних столів чи журнальних столиків. І дешево — і сердито. А головне — ви тоді з чистою совістю зможете всім розповідати, що у вас удома грошей кури не клюють. І нехай хто скаже, що це не так!